Înmormântare Regina Elisabeta. Ce obiecte se vor așeza pe sicriu și când va avea loc

de: Năstase Mirabela
12 09. 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie 2022. De ieri, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei este transportat, în ceea ce Palatul Buckingham numește „ultima călătorie” prin țară a Reginei. Astăzi, sicriul este dus în procesiune la Catedrala St Giles, unde va rămâne până a doua zi. Apoi, sicriul va fi mutat de la Edinburgh, capitala Scoției, la Palatul Buckingham din Londra. În Marea Britanie este doliu național, care se va încheia atunci când vor fi organizate funeralii de stat pentru Regina Elisabeta a II-a. Iată detaliile despre înmormântarea Reginei Elisabeta, obiectele care se vor pune pe sicriu și data când va avea loc.

Înmormântare Regina Elisabeta

În urmă cu două zile, Palatul Buckingham a dat câteva detalii despre funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Funeraliile monarhului vor fi organizate luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey din Londra. De altfel, Familia Regală urmează protocolul cerut într-o astfel de situație și pune la punct toate detaliile ceremoniilor programate pentru perioada doliului național.

După ce sicriul cu trupul neînsuflețit al monarhului ajunge la Londra, el va rămâne la Westminster Hall timp de câteva zile înainte de ceremonia de înmormântare, pentru ca publicul să îi aducă omagii.

Scriul va fi așezat pe un catafalc, poziționat sub acoperișul din lemn care datează din perioada medievală a Sălii Mari, cea mai veche parte din Palatul Westminster. În fiecare colț al catafalcului va sta un soldat din unităţile care deservesc Casa Regală pentru a-l păzi.

Sicriul monarhului a fost realizat cu aproape 30 de ani în urmă și a fost conceput ca „pereche” pentru cel în care a fost înmormântat Prințul Filip, Duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie 2021.

Obiectele puse pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Conform tradiției, pe sicriul Reginei Elisabeta vor fi așezate anumite obiecte care simbolizează cele șapte decenii ale sale pe tronul Marii Britanii. Primul obiect așezat peste drapelul regal este coroana, care simbolizează începutul domniei sale ca Regină a Regatului Unit. Bijuteria a fost folosită de Regină la ceremonia sa de încoronare și are 2.868 de diamante, 269 de perle, 17 safire, 11 smaralde și patru rubine. Prețul coroanei a fost evaluat la 4,5 milioane de dolari.

Alături de coroană va fi și sceptrul regal. Obiectul prețios are montat diamantul Cullinan I, cunoscut ca „Marea Stea a Africii”, al doilea cel mai mare diamant din lume. De asemenea, sceptrul a însoțit-o pe Regină și la momentul încoronării.

Orbul suveranului reprezintă o bijuterie de peste 300 de ani vechime. Este, mai exact, o sferă de aur, goală în interior și decorată cu mai multe pietre prețioase. Acest glob simbolizează faptul că monarhul ce îl poartă este „apărătorul credinței”.