Ingredientul surpriză din piureul de cartofi pentru o aromă specială. Aşa se prepară la şcolile culinare de zeci de ani
Piureul se prepară destul de des în bucătăriile românilor, pentru că are o textură cremoasă și un gust delicios. Se potrivește de minune cu o mulțime de feluri de mâncare, precum friptura la cuptor, grătar sau cu peștele. Este simplu de preparat, însă pentru o aromă de neuitat trebuie să adaugi încă un ingredient surpriză în compoziție ! Iată despre ce este vorba!
Secretul unui piure pufos și delicios
Piureul de cartofi este unul dintre preparatele preferate de toată lumea. Însă, chiar dacă poate părea simplu de preparat, există riscul să greșiți uneori. Pentru a obține acel piure perfect, nu este suficient doar să fierbeți cartofii și să îi pasați. Este musai să țineți cont de anumite trucuri pentru ca piureul de cartofi să nu iasă apos, ci să fie fin și cremos.
Nu uitați că înainte de a vă apuca de gătirea lui, cartofii trebuie să fie clătiți sub jet de apă rece. În plus, curățați și tăiați cartofii în bucăți egale, nici prea mari, nici prea mici. După ce s-au fiert, cartofii trebuie scurși de apă și pasați manual, nu la blender.
Ce să faceți după ce scurgeți apa de la cartofi
Piureul de cartofi se poate cu diverse sosuri, cu salate proaspete, cu legume și carne la grătar. Dacă vreți să vă impresionați invitații de la masă, învățați să preparați clasicul piure de cartofi la fel ca marii bucătari.
Atunci când gătiți piure, condimentele pot face o diferență semnificativă în gustul final al acestuia. Puteți adăuga sare și piper după gust, dar este de preferat să folosiți cu încredere și usturoi, nucșoară, busuioc, cimbru sau alte mirodenii preferate.
Ingredientul care îi dă un gust aparte
Bucătarii cu experiență folosesc și un ingredient-minune, pentru a obține un preparat ca la carte. Așadar, este important să folosiți untul la temperatura camerei și laptele puțin încălzit când le adăugați peste cartofi. În acest mod, piureul va fi mai ușor de amestecat și va ieși absolut delicios. De asemenea, se pun și câteva linguri de ulei de măsline, conform bucătarilor cu experiență. Uleiul de măsline îi dă un gust mai aromat, iar textura va fi una cremoasă și fină.
Vezi și: Cum să faci piure de cartofi pufos, exact ca în reviste. Singurul ingredient care face diferența