Ingredientul special care face clătitele lui chef Florin Dumitrescu delicioase. Rețeta e gata în trei pași simpli

de: Cătălina Burghelea
24 08. 2022

Ușoare, pufoase și total reconfortante, clătitele sunt o alegere perfectă atunci când vrei să te delectezi la micul dejun cu ceva dulce. Chiar dacă ies foarte bune cu zahăr, din când în când nu strică să mănânci o porție. Pentru astfel de momente delicioase, încearcă rețeta inedită a lui chef Florin Dumitrescu. Expertul bucătar pune un ingredient special.

Clătite a la chef Florin Dumitrescu. Cum le face foarte pufoase

Nu este un secret pentru nimeni că o farfurie de clătite înseamnă o mulțime de carbohidrați. De aceea le iubim, nu? Devorate în prima parte a zilei, sunt sursa preferată de combustibil a organismului, iar asta înseamnă energie. O porție are cam 200 de calorii, în funcție de topping și aluat. Încearcă și Clătitele leneşe, reţeta care face furori în Moldova. Se fac mai repede şi sunt delicioase.

Clătitele din grâu integral sunt opțiunea mai bună. Vei primi în continuare o mulțime de carbohidrați pentru a-ți alimenta stilul de viață activ, dar furnizează și fibre, care te ajută la stabilizarea zahărului din sânge, astfel încât să te simți plină de energie după ce le-ai mâncat. Dar să revenim la rețeta specială a lui chef Florin Dumitrescu.

Ingredientul inedit pentru rețeta celebrului bucătar

Atunci când vrea să-și impresioneze familia cu cel mai iubit desert al copilăriei, vedeta culinară prepară clătite cu…bere. Pentru această rețetă inedită, chef Florin Dumitrescu folosește 200 de grame făină, 1 ou, 100 grame zahăr, un praf de sare, aproximativ 350 ml de lapte, 50 ml bere, ulei, 200 de grame nuci, 50 ml miere și zahăr pudră.

Berea nu usucă desertul tău preferat

Modul de preparare nu este deloc complicat. Este reţeta de clătite cu nuci și miere, care se face rapid, în doar trei paşi simpli. Astfel, pentru a savura cele mai delicioase și pufoase clătite, amestecă făina cu ouăle, zahărul, sarea și adaugă laptele treptat, până obții un amestec omogen. La final, toarnă berea și câteva picături de ulei. Vor ieși extrem de pufoase și deloc uscate.

Pentru umplutură, prăjește nucile în tigaie, fără ulei. Lasă-le la răcit, apoi amestecă-le cu mierea. Servește clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme. Lasă-ți imaginația să creeze cele mai inedite forme. Un lucru este cert: dulcele tău va da pe spate invitații la masă. Află și secretul ca să nu se mai prindă aluatul de tigaie.