Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top

Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top
Ingredientul secret pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză

Este una dintre alegerile preferate ale românilor când vine vorba despre garnituri, un preparat deloc pretențios și care pare foarte ușor de făcut, însă nu este tocmai așa. Dacă vrei rezultate ca la restaurant, îți dezvăluim ingredientul secret pentru cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Acesta este condimentul pe care îl adaugă bucătarii de top.

Secretul pentru cea mai aromată salată de varză

Poate fi savurată și ca aperitiv, însă cei mai mulți o preferă ca garnitură, perfectă combinată cu o friptură făcută pe grătar sau un snițel făcut ca la mama acasă. Cu toate că, la prima vedere, nu am crede că este un preparat pretențios sau prea dificil de făcut, realitatea este cu totul alta.

Dacă te-ai întrebat de ce salata de varză făcută acasă nu iese niciodată ca cea de la restaurante, diferența este un ingredient secret ce îi dă acea aromă senzațională. Îți vom dezvălui ingredientul secret folosit de bucătarii de top.

Ingrediente

Dacă vrei să prepari salată de varză, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 600 de grame de varză
  • o sută de grame de morcovi
  • o lingură de zahăr
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o lingură și jumătate de oțet de 9%
  • trei linguri de ulei vegetal rafinat

Mod de preparare

Vei începe prin a mărunți varza cu o răzătoare. Sărează și zdrobește fâșiile puțin folosindu-ți mâinile. Las-o să se „odihnească” în jur de 15 minute.

Și morvocul se dă prin răzătoare și se pune peste varza mărunțită împreună cu oțetul și zahărul – acesta din urmă este, de fapt, ingredientul care te va ajuta să obții cea mai gustoasă și aromată salată de varză. Salata se ține la frigider în jur de zece minute.

După ce o vei scoate de la rece, adaugi uleiul, amesteci din nou și o pui iar la frigider, pentru o jumătate de oră, de această dată.

Dacă nu vei adăuga lingura de zahăr și nu vei respecta pașii din rândurile de mai sus și vei amesteca pur și simplu toate ingredientele, vei vedea că, la final, rezultatul nu va fi cel dorit.

Urmăriți Playtech.ro și pe