Ingredientul secret pe care să îl pui în vin fiert. Așa iese cel mai aromat
Încearcă această variantă a vinului fiert clasic pentru a adăuga un gust delicios băuturii tale preferate de iarnă. Cum iarna este aproape de noi, este momentul perfect pentru a pregăti o porție de vin fiert fiert condimentat și aburind. Bazele vinului fiert sunt destul de simple: un vin roșu sec, zahăr, scorțișoară, nucșoară și anason stelat.
Ingredientul magic pe care să îl pui la vinul fiert
Dar dacă vrei să adaugi un pic de carismă la rețeta de vin fiert, ia în considerare adăugarea unui strop de rom în amestec. Un strop de rom condimentat poate da vinului fiert o aromă mult mai bună.
Și dacă te consideri un cunoscător al romului, de ce nu să nu încerci această băutură inspirată de vinul fiert? Combină 30 ml de rom cu 90 ml de cidru de mere cald. Servește-l călduț și cu un baton de scorțișoară înăuntru.
Dacă vrei arome suplimentare în vinul tău fiert, poți adăuga sirop de arțar, scorțișoară și suc de mere.
Cum să faci vin fiert
De asemenea, poți folosi și alte lichioruri, precum amaretto sau orice alt digestiv preferat în vinul tău fiert. Cel mai important ingredient, însă, este un vin roșu demisec. Mai poți adăuga nucșoară, scorțișoară, zahăr brun, melasă sau miere, cuișoare, anason sau orice alt condiment dorești.
De asemenea, poți pune puțin ghimbir sau cardamom pentru o aromă mai puternică.
Iată o rețetă ideală de vin fiert.
- 1 l vin roșu demisec
- 50 g miere
- 4 batoane scorțișoară
- 2 portocale
- 1 măr
- 5 cuișoare
- anason stelat
- 1 praf ghimbir
- 100 ml rom condimentat
Pune totul într-o oală, inclusiv portocalele felii și merele cubulețe și lasă să se înfierbânte. Ai grijă ca vinul să nu fiarbă, pentru că se va evapora tot alcoolul din el. Când s-a înfierbântat, toarnă în cești mari vin fiert și bucățele de fructe. Suplimentar, poți adăuga un praf de scorțișoară sau lichioruri la alegere. De asemenea, poți adăuga zahăr dacă nu ți se pare suficient de dulce.
Vinul fiert este ideal de consumat iarna, la târgurile de Crăciun, lângă un foc de tabără, în oraș sau pur și simplu acasă, lângă șemineu.