Ingredientul secret pe care îl adaugă în ciorba de burtă bucătarii din marile restaurante. De asta le iese mereu gustoasă
Românii sunt mari iubitori de supe și ciorbe. Din cele mai multe bucătării, astfel de preparate nu lipsesc în nicio zi a săptămânii. Tu știi care este ingredientul secret pe care îl adaugă în ciorba de burtă bucătarii, pentru a avea un gust delicios? Iată secretele pe care trebuie să le cunoști pentru a obține un rezultat mulțumitor!
Ingredientul secret pe care îl adaugă în ciorba de burtă bucătarii
Ciorba de burtă se numără printre mâncărurile preferate ale românilor. Mulți o preferă dreasă cu multă smântână și picantă. Bineînțeles, gusturile nu se discută. Fiecare gospodină condimentează și asezonează mâncarea în funcție de propriile preferințe sau de ale membrilor familiei sale.
Există, totuși, câteva secrete pe care trebuie să le cunoști și să le pui în aplicare, dacă dorești să obții un rezultat savuros. Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este că legumele trebuie fierte împreună cu burta, ciocănele şi picioarele de vacă. Chiar dacă, în primă fază, cele din urmă se fierb separat, nu trebuie să le îndepărtezi din oală când introduci legumele. Procedând astfel, mâncarea va avea o aromă mai densă și mai intensă.
Există un ingredient secret care schimbă tot gustul ciorbei, anume usturoiul. Potrivit celor mai experimentați bucătari, usturoiul trebuie pus la fiert în oală, alături de burtă și legume, cu tot cu coajă. Bineînțeles, se spală foarte bine înainte. La final, vei observa că preparatul va avea un gust aparte.
Nu uita, însă, să înlături spuma de la suprafața oalei cu mâncare ori de câte ori este nevoie. În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă clasică de ciorbă de gustă. Vezi mai jos cum să procedezi pentru a obține o mâncare gustoasă.
Cum gătești ciorbă de burtă gustoasă. Toată lumea va fi mulțumită
Ingrediente:
- 1 kg burtă de vacă sau viţel;
- 2 kg ciocănele şi picioare de vacă;
- 500 g zarzavat supă – 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci;
- 200 ml smântână;
- 200 ml oţet;
- 1 căpăţână mare usturoi;
- 2 gălbenuşuri;
- leuştean;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
- Se spală și se pun, în cinci litri de apă, ciocănelele și picioarele sparte.
- Se spală burta și se taie în bucăți, în funcție de preferințe.
- Se aruncă grăsimea, se curăță de pieliță și se freacă cu mălai și cu oțet.
- Se pun bucățile de burtă alături de ciocănele și picioarele sparte în apă.
- Se adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu în apă și se lasă astfel până dimineață, pentru ca acidul să iasă din fibre.
- Se pune carnea, alături de ciocănele și picioarele sparte la fiert, a doua zi, timp de trei ore.
- Se scot ciocănelele și picioarele sparte din apă și se dezosează.
- Se completează oala cu apă, după nevoi.
- Se spală, se curăță și se toacă morcovii, păstârnacul și ceapa.
- Se adaugă legumele în oala cu burtă.
- Se adaugă usturoiul cu tot cu coajă, spălat bine, în oală.
- Se lasă amestecul să fiarbă încă o oră.
- Se freacă o lingură de sare cu gălbenușurile, smântâna și puțină zeamă răcită din ciorbă.
- Se adaugă, la final, amestecul și se mai condimentează după preferințe.
Ciorba de burtă se poate servi simplă. Unele gospodine o asezonează cu pătrunjel verde sau chiar cu fâșii de gogoșari în oțet, ca pe vremea bunicelor noastre. Oricum alegi să o servești, cu siguranță toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!