Ingredientul secret care trebuie presărat pe carnea de porc sau de pui. Va ieși cel mai gustos grătar
A coace carnea pe grătar reprezintă una dintre cele mai simple metode de a găti porcul sau puiul. Multe gospodine întâmpină însă probleme privind gustul preparatului final. Playtech Știri îți explică în articolul de astăzi care este ingredientul secret pe care trebuie să-l presari pe bucățile de carne.
Cum gătești cel mai savuros grătar
Grătarul este o metodă perfectă de a găti carnea de porc sau carnea de pui. Poți astfel să te bucuri de o masă copioasă, cu efort minim. Poți servi bucățile de carne oricând la masă, alături de o garnitură de cartofi prăjiți sau alături de o salată mare grecească. Totul va fi delicios!
Există totuși câteva secrete de care ar trebui să ții cont pentru a te putea bucura de un grătar perfect. În primul rând, nu uita să lași la marinat carnea, indiferent dacă este de porc sau de pui. Poți prepara amestecul pentru marinat dimineața și să lași bucățile de carne în aromele cu pricina până seara.
De asemenea, este important să verifici temperatura cărnii. Introdu un termometru special pentru carne în partea cea mai groasă a bucăților de carne. Temperatura nu ar trebui să fie mai mică de 63 grade Celsius, pentru ca bucățile de porc sau pui să fie gătite corespunzător.
Cel mai bine este să profiți de căldura indirectă a flăcării de la grătar. Specialiștii în ale gătitului spun că porcul sau puiul nu trebuie așezat direct pe flacără, ci mai degrabă peste aceasta. Poți să înfășori carnea în folie de aluminiu cât timp stă pe grătar, pentru a se găti mai bine.
Ce să presari peste porc sau pui
Dacă nu dispui de grătar, dar vrei să obții același efect, poți apela la o alternativă. Prăjește mai întâi bucățile de carne de porc sau pui într-o tigaie, apoi lasă-le la copt la cuptor, în mod normal. Această metodă este recomandată de gospodinele care nu au grătar la îndemână mereu.
Un alt secret pentru a obține un grătar savuros constă în asezonarea bucăților de carne. Specialiștii în ale gătitului recomandă evitarea adăugării de sosuri sau de produse zaharoase pe carnea de porc sau pui, fiindcă acest lucru va conduce la arderea preparatelor.
Recomandarea specialiștilor în arta culinară este să se folosească cât mai puține ingrediente pentru asezonarea bucăților de carne, însă acestea să fie esențiale pentru a asigura un rezultat savuros. Sarea și piperul nu trebuie să lipsească, bineînțeles, iar secretul constă în utilizarea rozmarinului.
Odată pusă la temperaturi ridicate, o bucată de carne va forma un fel de peliculă, mai ales când este carbonizată din cauza flăcării. Rozmarinul este un ingredient ce nu doar că oferă aromă preparatului, ci va combate conturarea crustei care va avea gust ars și va menține carnea în formă ideală.