Ingredientul pus de moldovence în sarmale pentru un gust special. Ies delicioase, doar aşa le vei face de acum
În inima bucătăriei moldovenești, sarmalele își fac simțită prezența ca o capodoperă culinară, iar un ingredient special aduce o notă distinctivă. Acesta conferă sarmalelor o savoare aparte și rafinată, aducând aminte de tradițiile gastronomice autentice din Moldova. Descoperă chiar acum ingredientul la care, poate, nu te-ai gândit până acum. Te va cuceri imediat!
Ingredientul care aromatizează sarmalele
În căutarea unei experiențe culinare autentice, gospodinele și pasionații de gastronomie pot descoperi o rețetă inedită de sarmale moldovenești, care se remarcă printr-un ingredient special ce adaugă o notă distinctivă de savoare.
Acest condiment folosit la multe mâncăruri conferă preparatului o aromă și gust aparte. Cimbrul, cu proprietățile sale bogate în uleiuri esențiale, completează perfect combinația de ingrediente, transformând sarmalele într-o delicatesă cu adevărat deosebită.
Un amestec bine dozat de cimbru uscat adaugă o aromă rafinată și inconfundabilă sarmalelor tale de sărbători. Tu ce alte condimente folosești?
CITEȘTE ȘI: Ce fel de carne se foloseşte pentru sarmale, de fapt. Doar aşa vor ieşi pufoase şi gustoase
Ingrediente pentru sarmale:
• 1 varză mare murată
• 1 kg carne de porc (mixtă sau la alegere)
• 1 ceapă mare
• 150 g orez
• 150 ml bulion de roșii
• 1 linguriță boia de ardei dulce
• 1/2 linguriță cimbru uscat
• 1/2 linguriță piper negru măcinat
• 1 lingură marar uscat
• 1 linguriță cu vârf de sare
Ingrediente suplimentare:
• 200-300 ml suc concentrat de roșii
• 2-3 frunze de dafin
• 2 crenguțe de marar uscat
• 1 crenguță de cimbru uscat
Cum se prepară sarmăluțele cu origini molovenești
Pentru a fi siguri că veți avea cele mai bune sarmale de Crăciun și Revelion, urmăriți cu atenție pașii de preparare, având grijă să nu omiteți niciunul!
1. Într-un bol suficient de încăpător, combinați carnea, ceapa tocată, orezul și celelalte ingrediente menționate. Asigurați-vă că întreaga compoziția este bine omogenizată și lăsați-o să se odihnească în timp ce pregătiți varza.
2. Gustați varza murată și, în cazul în care este prea sărată sau prea acră, desfaceți frunzele și înmuiați-le în apă câteva ore. Tăiați frunzele în
două sau trei bucăți, în funcție de mărimea dorită.
3. Pe fundul vasului în care veți găti sarmalele, adăugați câteva linguri de ulei sau untură și crenguțele de marar și cimbru uscat.
4. Înfășurați sarmalele și așezați-le cu grijă în vas. Deasupra fiecărui rând, adăugați suc de roșii și o frunză de dafin. Continuați acest proces
până când utilizați toată carnea.
5. Dacă doriți, plasați câteva feliuțe de afumătură printre straturi. De asemenea, puteți adăuga puțină varză tocată deasupra.
6. Turnați apă în vas pentru a acoperi ușor sarmalele.
7. Gătiți sarmalele în cuptor la 170 de grade Celsius până când lichidul scade, iar acestea sunt bine gătite și frumos rumenite.
Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cu ce se leagă sarmalele de post. Cel mai important ingredient