Ingredientul periculos din ciorba românilor. Greșeala fatală pe care mulți români o fac
Ciorba este nelipsită de pe masa românilor, fie că este vară sau iarnă. Este un preparat ușor de făcut și foarte nutritiv.
Ingredientul periculos din ciorba românilor. Greșeala fatală pe care mulți români o fac
În plus, vara o poți mânca rece pentru a te răcori și nu conține prea multe calorii, fiind ideală și pentru curele de slăbire.
Cu toate acestea, mulți români obișnuiesc să folosească un ingredient care nu este deloc sănătos, ba chair e toxic.
Este vorba despre borșul la plic sau borșul instant. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a cumpărat 13 astfel de produse pentru a face un studiu privind componența acestui produs și potențialele efecte asupra sănătății.
Ingredientele găsite în borșul la plic sunt următoarele: acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, 5-ribonucleotide disodice, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavină, ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapiță, lactoză, maltodextrină, tărâțe de grâu, făina de grâu, făina de porumb, făină de secară, zahăr, sare,
amidon din porumb, amidon din cartofi, arome, țelină deshidratată, ceapă deshidratată, frunze de pătrunjel deshidratate, mărar deshidratat, praz deshidratat, morcov deshidratat, rădăcină de leuștean, leuștean, ardei gras roșu, păstârnac, semințe de țelină, extract de leuștean, zer, lapte degresat, lapte praf degresat, smântână pudră, extract de rozmarin, drojdie deshidratată, tumeric, curcumă.
Cu ce mai poți acri ciorba
În cele 13 produse, s-au identificat 9 aditivi alimentari, care fac rău organismului.
Sunt 9 E-uri într-un singur pliculeț de borș la plic, iar majoritatea acestora sunt extrem de dăunătoare. În schimb, te poți îndrepta către borș la sticlă, un borș făcut doar din tărâțe și, uneori sare.
Este o variantă mult mai sănătoasă și nutritivă. În plus, îl poți face chiar tu acasă din tărâțe.
Alte metode de acrire a ciorbei includ lămâi, oțet pentru ciorbele albe și grele precum cea de burtă sau ciorba rădăuțeană, sau chiar corcodușe.