Ingredientul pentru cea mai bună rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Secretul bucătarilor

de: Mariana Olteanu
20 06. 2023

Nu de puține ori se întâmplă ca gospodinele să rămână fără idei de preparate. Din fericire, venim în ajutorul acestora și cu următoarea idee de preparat, anume: vinete umplute cu carne tocată. Chiar dacă sună complicat, aceasta poate fi ușor de făcut, chiar și de către începători.

Vinete umplute cu carne tocată

Un preparat ideal pentru cina în familie sunt și vinetele umplute cu carne tocată. Puteți suprinde pe toată lumea cu acest fel de mâncare. Pentru prepararea acestuia vei avea nevoie de:

– 4 vinete

– 250 g de carne tocată (porc sau vită)

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 3 linguri de ulei vegetal

– 5 roșii (4 roșii pentru carnea tocată, 1 roșie pentru sos)

– 1 lingură sos de soia

– 2 ardei grași (1 ardei pentru prăjit, 1 ardei pentru sos)

– 2 pahare suc de roșii

– sare

– piper negru măcinat

– zahăr

Cum se prepară vinetele umplute cu carne tocată?

Primul pas constă în spălarea vinetelor. Pentru a-și păstra forma, este indicat să curțați doar o parte din coajă. După ce acestea sunt curățate și spălate, le puteți pune într-un vas mai mare, peste care presărați trei linguri de sare. Este indicat să le lăsați la temperatura camerei timp de 30-40 de minute.

În pararel, puneți o tigaie pe foc. După ce aceasta se încinge, puteți adauga ceapă și usturoi. După ce acestea se călesc, puteți adăuga carnea tocată. Ulterior, adugați un pahar cu apă, pentru ca ceapa să nu se ardă.

Ingredientul pentru cea mai bună rețetă de vinete

Pentru un plus de savoare puteți adauga puțin sos de soia. Acesta va da o aromă aparte preparatului. În timp ce carnea se prepară, puteți curăța roșiile. După ce le tăiați, le puteți tăia în patru și da prin răzătoare. Miezul acestora se pune peste carne. Nu uitați să amestecați! Carnea este gata după ce tot sosul se evaporă.

După ce carnea este gata, puteți scoate vinetele din apă și le puteți lăsa să se usuce. După ce s-a scurs toată apa din ele, le puteți pune în tigaie. După ce acestea s-au prăjit, puteți să le întretăiați și să le desfaceți  puțin. Obțineți niște bărcuțe. Vinetele, în formă de bărcuță se pun pe tavă în folie de copt. După ce acestea sunt așezate, puteți pune carnea în ele.

Pentru decor, puteți să folosiți roșii și ardei grași. Înainte de a le pune la cuptor, nu uitați să puneți sosul de roșii. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30-40 de minute. La dorință, presărați cu verdeață tocată. Serviți cu garnitura preferată.