Ingredientul pe care trebuie să-l presari peste cartofii noi. Vor avea o aromă desăvârșită

de: Mariana Olteanu
05 06. 2023

În sezonul de vară, cartofii noi sunt la mare căutare. Datorită gustului lor, cartofii noi sunt folosiți în preparea mai multor rețete. Una dintre cele mai rapide și gustoase rețete este rețeta de cartofi noi natur cu unt, mărar și usturoi. Află care este ingredientul pe care-l poți presăra pe cartofi pentru a avea un gust mai bun.

Cartofii noi se numără printre vedetele sezonului estival. Aceștia pot fi gătiți într-o varietate mare de forme. Însă, există și câteva trucuri la care putem apela pentru a obține un fel gustos de mâncare. Anumite ingrediente pe care toată lumea le are în bucătărie pot oferi un gust deosebit.

Cartofi noi natur cu unt, mărar și usturoi

De cele mai multe ori, cartofii noi sunt folosiți pe post de garnitură la mai multe feluri de mâncare. Una dintre rețetele cele mai îndrăgite este rețeta din cartofi noi cu unt și mărar. Chiar dacă ești începător, această rețetă nu ar trebui să-ți dea dureri de cap. Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de: 1 kg de cartofi noi, 7 căței de usturoi, 100 de gr de unt, 3 linguri de ulei de măsline, 2 legături de mărar sare și piper.

După ce te asiguri că ai toate aceste ingrediente poți trece la gătit. Primul pas este spălarea cartofilor  sub un jet de apă. După ce aceștia sunt curățați, pot fi tăiați în mai multe rondele. Aceștia se pun într-o tavă termorezistentă și se stropesc cu ulei de măsline. Pentru a ne asigura că uleiul este distribuit uniform, putem amesteca. Uleiul de măsline este ingredientul care poate oferi un gust delicios preparatului.

După ce aceștia sunt puși în tavă, putem presăra usturoiul zdrobit, dar și codimentele. După ce ne asigurăm că am respectat toți pașii, putem pune tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade. Aceștia pot sta la cupotor timp de 40 sau chiar 45 de minute. Pentru a ne asigura că aceștia sunt făcuți, putem să îi împungem cu o furculiță.

În pararel se pregătește sosul. Un prim pas în realizarea sosului este topirea untului. După ce acesta este topit putem pune mărarul și sarea. Tot ce trebuie să facem este să punem această compoziție peste cartofii proaspeți făcuți. Înainte de a-i consuma, trebuie să amestecăm bine. Astfel, sosul va fi răspândit într-o cantitate egală.

Cei care preferă cartofii mai rumeni, pot lăsa cartofii cu compoziția la cuptor, timp de câteva minute. Cu această rețetă vei da pe spate până și pe cei mai mofturoși oameni.