Ingredientul pe care Sorin Bontea îl pune la ardei umpluți. Secretul juratului de la Chefi la Cuțite: „Au ieșit foarte buni”
Una dintre cele mai iubite feluri de mâncare la români, după sarmale, sunt ardeii umpluți. Unul dintre cei mai mari bucătari au spus care este trucul pe care îl aplică atunci când gătește acest fel delicios de mâncare. Care este ingredientul pe care Sorin Bontea îl pune la ardei umpluți. Secretul juratului de la Chefi la Cuțite: „Au ieșit foarte buni”.
Sorin Bontea a dezvăluit rețeta proprie de ardei umpluți. Ce ingredient secret folosește cunoscutul chef
Sorin Bontea a dezvăluit care este ingredientul secret pe care îl pune în ardeii umpluți, astfel încât aceștia să fie într-adevăr delicioși. Sorin Bontea a început de ceva vreme să-i inspire pe români cu diferite feluri de mâncare din bucătăria tradițională românească.
Astfel, acesta postează pe Youtube diferite delicatese românești și îi învață pe gurmanzi feluri ușor de preparat, dar foarte gustoase. De data aceasta, renumitul bucătar îi învață pe români să facă ardei umpluți, dezvăluind care este ingredientul pe care el îl folosește de foarte mulți ani.
Ingrediente pentru ardei umpluți, rețeta chefului Sorin Bontea
-ardei grași
-40 de g orez/ 100 g de carne
-ceapă
-carne tocată de porc
-cimbru (ingredientul secret), sare, piper
-ulei.
Cum prepară Sorin Bontea ardei umpluți
”Eu cantitățile le pun din ochi, nici la sarmale nu cântăresc nimic, la ardeiul umplut pun mai mult orez. Pun uleiul de floarea soarelui la încins, adaug ceapa și o călesc până devine aurie.
Când avem ceapa gata, punem puțină paste de tomate, o lingură, nu foarte mult. Pun și orezul, îl călesc și pe el un minut și opresc focul. Acum las compoziția la răcit.
Cimbrul desăvârșește gustul ardeilor umpluți
Între timp, pun în carne sare, piper, cimbru și compoziția de orez rece. Amestecăm și asta e. O să umplu ardeii, dar până atunci, voi face și sosul. Pun două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, piper și sare.
Amestec și las să fiarbă. Pun între timp puțin ulei la încins într-o tigaie și umplu ardeii, după care îi pun să se prăjească în tigaie pe toți, pentru a le da culoare. Pregătim și crăticioara și îi punem aici, după.
După ce sosul dă în fiert, îl punem peste ei, până la buza ardeiului. Îi bagi la cuptor până sunt gata, nu există un timp exact, e în funcție de ardei și de cuptor.
Îi țin la 170 de grade. Ardeii au ieșit foarte buni și cu siguranță n-o să mâncați doar unul, ci doi, trei. Poftă bună!”, a dezvăluit Sorin Bontea.