Ingredientul pe care să-l pui sub aluatul de pizza ca să fie gustos și pufos la interior. Așa va ieși crocant la suprafață

de: Sabina Anastasia
14 09. 2023

Poate te gândești că nu este la îndemâna oricui să gătească pizza care să arate exact ca la restaurant. Bucătarii italieni au dezvăluit care sunt secretele obținerii unui preparat perfect. Află în rândurile de mai jos ce ingredient trebuie să pui sub aluat, pentru ca pizza să iasă pufoasă și savuroasă.

Secretele italienilor pentru o pizza perfectă

Inspirată din tradiționala pâine plată cu garnitură de odinioară, pizza a fost menționată prima dată în anul 997 d. Hr., într-un text descoperit în sudul Italiei, în care fiul unui lord feudal oferea promisiuni că va livra 12 astfel de preparate episcopului local, sub formă de omagiu.

Preparatul în sine a evoluat mult de-a lungul anilor, astăzi putând fi consumat în diverse forme. Multe gospodine obișnuiesc să gătească pizza și acasă, în propriile lor bucătării. Majoritatea întâmpină o problemă comună însă, referitoare la textura aluatului sau a blatului de pizza.

Nu este deloc dificil să gătești pizza ca la restaurant. Bucătarii italieni au dezvăluit care sunt secretele obținerii unui preparat exact ca în cărțile de bucate. Primul se referă la temperatura din cuptor, care trebuie să fie de cel puțin 218 grade Celsius, astfel încât crusta să se rumenească foarte repede.

Multe pizza nu prezintă foarte multe ingrediente. Ai grijă să nu exagerezi cu toppingul pe care îl alegi pentru blat. Optează pentru câteva legume sau carne, în funcție de preferințele pe care le ai, fără a folosi însă cantități exagerate. Nu uita de brânză – face multă diferență.

Cum poți să obții un aluat pufos de pizza

Cu siguranță nu ești străină de la ideea de a folosi hârtie de copt când gătești ceva la cuptor. Multe gospodine obișnuiesc să folosească acest produs și când gătesc pizza, pentru ca aceasta să nu se ardă sau să nu se lipească. Mai este însă un secret pe care trebuie să îl pui în aplicare.

Pentru a obține un aluat perfect de pizza, bucătarii italieni recomandă folosirea hârtiei de copt, însă nu oricum. Între hârtia de copt și aluatul sau blatul de pizza trebuie adăugat un ingredient ușor accesibil tuturor: făină sau mălai de porumb măcinat.

Te-ar putea interesa și: Trucul prin care îți dai seama că pizza nu e de calitate, fără să guști din ea. De acum nu vei mai face alegeri greșite

Dacă vei folosi ingredientul cu pricina, aluatul de pizza va ieși crocant la exterior și pufos la interior. Vei obține un finisaj perfect, exact ca în restaurante. Mai mult decât atât, făina de porumb oferă și o aromă ușor dulce de nucă, în funcție de sortimentul pe care îl folosești.