Ingredientul pe care să-l ai în frigider în sezonul rece. Face minuni, e un truc secret

de: Bișinicu Andreea
02 11. 2022

În perioada mai rece a anului, gospodinele sunt de părere că există anumite ingrediente care fac minuni pentru organism și nu trebuie să lipsească din frigiderul nimănui. Pe lângă beneficiile sale evidente, poate fi utilizat cu succes și în pregătirea unor rețete de vis. Despre ce este vorba.

De ce nu trebuie să lipsească hreanul din frigider, pe timp de iarnă

Toamna este anotimpul în care se numără bobocii și se pregătesc cele mai gustoase preparate culinare. Pe lângă tocănițe, ciorbe, supe și alte mâncăruri bogate în calorii, gospodinele pregătesc borcanele cu murături, gem, dulceață și alte bunătăți pentru iarnă.

Ingredientul care nu lipsește niciodată din bucătăria lor este, fără îndoială, hreanul. Acest ingredient are proprietăți benefice asupra organismului și poate fi folosit în diverse rețete.

Una dintre cele mai delicioase opțiuni este să savurezi hreanul în oțet, o conservă pe care merită să o încerci în această toamnă.

Poate fi păstrat la frigider pentru o perioadă îndelungată de timp și reprezintă o garnitură ideală pentru piftii, rasoluri de vită sau fripturi. De asemenea, hreanul dă gust salatei de sfeclă.

Citește și Condimentul pe care să-l pui în murături. Este secretul celor mai pricepute gospodine

Hreanul în oțet se prepară foarte repede, iar pentru această rețetă ai nevoie doar de câteva ingrediente care se găsesc, deja, la tine în frigider sau cămară.

  • 2 rădăcini de hrean,
  • 50 ml de apă rece,
  • 25 ml de oțet de 9 grade,
  • 1 linguriță de sare,
  • 1 linguriță de zahăr (opțional),
  • câteva borcane.

Cum prepari hreanul în oțet

Cum se prepară? Nimic mai simplu. Pentru început, vei curăța foarte bine hreanul de coajă, folosind un cuțit sau instrumentul de curăţat cartofi. Apoi, leguma se spală și se dă prin răzătoarea mică.

În continuare, vei amesteca bucățile de hrean cu oțet și apă. Mai departe, trebuie să adaugi sarea și zahărul. Amesteci totul până când ingredientele solide se vor dizolva de tot.

Lichidul obținut mai sus se pune peste hreanul ras, treptat. Apoi, amesteci  totul astfel încât hreanul să fie umed în mod uniform.

Atenție, e foarte important să ții cont de un anumit aspect. Specialiștii îți recomandă să fii atent ca hreanul să nu plutească în oţet.

În continuare, vei adăuga totul în borcan și vei așeza hreanul foarte bine, astfel încât să nu rămână niciun gol de aer. Borcanul cu hrean se păstrează la frigider până ce te vei decide să-l folosești. Poftă bună.

Citește și Cum trebuie să adaugi hreanul și mărarul în butoiul cu varza murată. Greșeala făcută de mulți români, nu va fi același gust