Ingredientul pe care Radu Anton Roman îl punea în salata de vinete. Schimbă tot gustul, trebuie să încerci şi tu
Salata de vinete este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Acest fel tradițional de mâncare este preparat de foarte mulți români. Însă, există un ingredient secret care poate oferi salatei tale un gust de-a dreptul excepțional. Cunoscutul gastronom, Radu Anton Roman a dezvăluit secretul.
Ingredientul care oferă un gust special salatei de vinete
Oricât de banală ar părea salata de vinete, acest preparat poate uimi prin gustul său. Există un ingredient secret care poate oferi salatei un gust special. În faimoasa sa carte „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a descris modul de preparare a salatei de vinete.
„E aperitivul aproape zilnic al unui anotimp românesc inexistent: vara-toamna”, nota regretatul jurnalist, potrivit parintidenota10.ro.
Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:
– 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi)
– 1 pahar untdelemn
– 1 ceapă roşie, mare tare
– 1 lingură oţet de mere
– 2 roşii coapte
– sare, piper
Te-ar putea interesa și: Secretul Mihaelei Bilic pentru cea mai bună salată de vinete. Detaliul pe care mulți îl ignoră
Rețeta secretă de salată de vinete
Primul pas constă în coacerea vinetelor pe foc viu (grătar), pe toate părțile, până când coaja se înmoaie bine. După ce acestea sunt făcute, este recomandat să le curățăm și sărăm imediat. Miezul obținut se pune la scurs pe un tocător înclinat, timp de cel puțin o oră.
În paralel, se taie o ceapă mică în bucățele. După ce aceasta este tocată mărunt, se amestecă cu oțetul. După ce timpul s-a scurs, putem trece la tocatul vinetelor. Este important să le tocăm sub formă de pastă și apoi să le frecăm cu ulei. Când compoziția se întărește, înseamnă că salata este gata.
Peste pasta obținută se toarnă ceapa cu oțetul. Să nu uităm de ingredientul secret. Renumitul gastronom recomandă consumarea acestei salate cu roșii. Pe lângă faptul că vor oferi un aspect frumos mâncării, acestea vor oferi și un gust bun.
Secretele pentru o salată de vinete delicioasă nu se termină aici. Bucătarul recomandă adăugarea unei 1-2 linguri smântână şi a 3-5 căţei de usturoi pisat. O parte din oameni obișnuiesc să adauge în salata de vinete și maioneză.
Maioneza de casă este extrem de ușor de obținut. Pentru aceasta vom avea nevoie de 2 gălbenuşuri ou, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 1 lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi.
Te-ar putea interesa și: Ce să faci cu vinetele coapte pentru a scăpa de gustul amar. Detaliul care îţi salvează salata