Ingredientul parfumat pe care să-l adaugi în găluștele cu prune. Schimbă tot gustul, ceva mai bun nu ai mâncat
Toamna ne aduce un desert special, perfect pentru a aduce aroma sezonului în farfurie: găluștele cu prune. Acest deliciu tradițional este o adevărată savoare care combină gustul dulce și acrișor al prunelor cu textura moale și pufoasă a aluatului de cartofi. Iată care este ingredientul parfumat pe care să-l adaugi în găluștele cu prune!
Ingrediente
– 1 kg de cartofi
– 310 – 320 g de faina;
– 2 oua;
– un vârf de linguriță de sare;
– prune cu gust;
Pentru mixul de pesmet
– 180 g de pesmet;
– 80 g de unt;
– 80 g de zahar tos
– scortisoara macinata dupa gust
Mod de preparare
Începem prin a curăța cartofii de coajă, îi spălăm, îi tăiem pe jumătate și îi punem la fiert până devin moi. După ce s-au răcit puțin, îi mărunțim și îi amestecăm cu ouăle, sarea și făina adăugată treptat. Dacă aluatul devine prea lipicios, mai adăugați puțină făină, dar aveți grijă să rămână moale.
Pentru mixul de pesmet, topim untul și îl amestecăm cu pesmetul, lăsându-l pe foc până când devine ușor arămiu. După ce se răcește, adăugăm zahărul și scorțișoara după gust și amestecăm bine. Dacă nu sunteți fani ai scorțișoarei, o puteți omite.
Modelarea găluștelor: Umeziți-vă mâinile cu puțină apă, luați o cantitate mică de aluat, aplatizați-l, puneți o prună în mijloc, închideți bine și dați-i forma rotundă. Fierbeți găluștele timp de 10-15 minute, în funcție de dimensiune, până când se ridică la suprafață și sunt complet fierte.
După ce sunt gata, scoateți găluștele și treceți-le prin mixul de pesmet aromatic. Aceste delicioase găluște cu prune sunt acum gata să fie savurate alături de cei dragi.
Rezultatul? Un desert ce aduce cu sine gustul autentic al toamnei și amintirile dragi din copilărie. După ce ați făcut tot ce trebuie, vă puteți bucura de un desert pe cinste. Poftă bună!