Ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în friptura de porc. Va fi mult mai suculentă și aromată
Dacă vrei să transformi un preparat considerat deja banal, care este nelipsit de pe mesele de Crăciun și Revelion, într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, trebuie doar să ții cont de un truc simplu la care apelează cu încredere cele mai iscusite gospodine. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în friptura de porc. Vei vedea că va fi mult mai suculentă și aromată.
Preparatul – vedetă al meselor de Crăciun și Revelion
Pentru cei mai mulți români, o masă de Crăciun sau de Revelion este incompletă fără un platou cu friptură. Considerată un preparat banal, este destul de greu să reușim să ne surprindem familia sau musafirii, dar nu este imposibil.
Un truc simplu, la care apelează cu încredere gospodinele iscusite, va transforma friptura de porc într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Trucul la care apelează mereu gospodinele
Cea mai bună metodă de a garanta că obții o friptuă fragedă și aromată este prin marinarea cărnii înainte de preparare, indiferent de modul în care va fi făcută – la cuptor, grătar sau tigaie.
Condimentele folosite pentru marinare influențează textura, gustul, ajută la conservarea cărnii și pot chiar să favorizeze digestia.
Te-ar putea interesa și: Câte zile este bună friptura de porc după ce ai făcut-o. Timpul e scurt, avertismentul specialiştilor
Care este ingredientul magic pe care trebuie să-l adaugi în friptura de porc
Se pot folosi condimente sub formă de pudră, în marinadă lichidă pe bază de acid (oțet, iaurt, kefir, lămâie) și în marinadă enzimatică (ananas, papaya, ghimbir). Nu contează ce metodă vei alege, rezultatele vor fi excepționale.
Când vorbim despre friptura de porc, ingredientul magic pe care trebuie să îl adaugi este cimbrul – uscat sau proaspăt. Pe lista mirodeniilor ce fac pereche bună cu porcul mai apar: usturoi, boia dulce, iute și afumată, oregano, salvie, ghimbir, dafin, sos de soia, chilli, coriandru pudră.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul care frăgezește friptura de porc. Va ieşi suculentă şi se va rupe fâşii cu uşurinţă