Ingredientul din bucătărie care te scapă de mirosul de mucegai. Nu este vorba despre bicarbonat, dar efectul e garantat

Ingredientul din bucătărie care te scapă de mirosul de mucegai. Nu este vorba despre bicarbonat, dar efectul e garantat
Ingredientul din bucatarie care te scapa de mirosul de mucegai. Nu este vorba despre bicarbonat, dar efectul e garantat

Multe produse pe care le depozităm în cămară nu se pot întrebuința doar la gătit, ci unele sunt mari aliați pentru curățare, precum bicarbonatul de sodiu sau oțetul alb. Pe lângă acestea, mai există o „pulbere albă” care prezintă calități cu adevărat magnifice.

Cele mai tari trucuri casnice cu făină de porumb

Cu siguranță ai auzit peste tot faptul că bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt cele mai populare și eficiente ingrediente din gospodărie, care te ajută să cureți și să dezinfectezi eficient chiar și cele mai încăpățânate pete.

Pe lângă cele două ingrediente enumerate mai sus, gospodinele folosesc și făina de porumb, pentru cele mai dificile probleme. Iată cum poți utiliza acest ingredient folosind diverse trucuri de casă pentru a curăța tigăile sau pentru a elimina umezeala și mucegaiul.

Pe lângă faptul că este un aliment util în diverse rețete, făina de porumb nu costă mult și te ajută să economisești bani grei, în ceea ce privește treburile casnice. La ce poate fi folosită, mai exact, făina de porumb:

Curăță obiectele din argint

Odată cu trecerea timpului, inelele, brățările și lanțurile din argint devin opace, apărând diverse pete pe suprafața metalului prețios. Pentru a le reda strălucirea, tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de făină de porumb cu o lingură de apă.

Freci bijuteriile cu pasta formată și le lași să se usuce. Le ștergi cu o cârpă curată, iar rezultatele se vor vedea imediat.

Citește și Leguma care te scapă de mucegai. Trebuie doar să o ţii în camera cu igrasie, e cea mai simplă metodă

Curăță paharele din cristal

Dacă vrei să redai strălucirea cristalului, ai nevoie de un amestec format din oțet, apă, două linguri de făină de porumb și o felie de lămâie. Cureți cristalele cu această soluție, folosind o cârpă din microfibre. Rezultatele se vor vedea imediat.

Elimină mirosul de mucegai

Un truc genial pe care foarte multe gospodine îl practică. Dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut de mucegai din casă, tot ce trebuie să faci este să torni făină de porumb peste articolele care au absorbit mirosul de mucegai. Lasă-l să acționeze pentru 2 minute, apoi aspiri praful.

Îndepărtează grăsimea arsă

Făina de porumb este eficientă și în îndepărtarea grăsimilor arse. Trebuie doar să presari puțină pulbere  pe o cârpă uscată și apoi să freci ușor suprafața tigăilor sau oalelor afectate. Apoi, speli recipientele ca de obicei și grăsimea va dispărea ca prin minune.

Citește și Ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate. Ce să faci în casa ta, nu vei mai avea nici mucegai

Urmăriți Playtech.ro și pe