Ingredientul din bucătărie care te scapă de calcar, fără frecat. Cel mai tare truc

de: Bișinicu Andreea
09 07. 2021

Te-ai săturat și tu de petele de calcar care apar pe robinetele și chiuvetele din inox, nu-i așa? Oricât ar fi de neplăcute și inestetice, specialiștii ne învață cum să scăpăm de ele rapid și fără prea mult efort. Care este cel mai tare truc pe care-l poți pune în aplicare.

Ingredientul din bucătărie care te scapă de calcar, fără frecat

Dacă vrei să scapi de petele enervante de calcar de pe bateria de la chiuvetă, robinet sau cadă, iată câteva trucuri esențiale. Nu trebuie să freci foarte tare gresia, ci doar să folosești materialele potrivite pentru a curăța în profunzime baia și bucătăria. Cum se elimină petele de calcar, fără să depui foarte mult efort.

În primul rând, specialiștii îți recomandă să foloseşti o cârpă de bumbac suficient de mare încât să acopere întreaga suprafaţă pătată cu calcar. Apoi, această cârpă se va îmbiba în oțet și o vei așeza în contact cu chiuveta, în zonele cu calcar. Da, ai citit bine. Oțetul face minuni împotriva calcarului. Toarnă acidul acetic peste cârpa de bumbac și insistă mai ales în zonele mai greu accesibile.

Tot ce trebuie să faci este să lași oţetul să acţioneze timp de o oră, apoi dai cârpă la o parte şi ştergi suprafaţa cu partea abrazivă a unui burete. În cazul în care nu petele de calcar nu ies din prima, cel mai bine ar fi să repeţi procedeul. Nu te îngrijora, însă, pentru că acest truc funcționează cu adevărat și chiuveta şi robinetul tău vor obține strălucirea de altă dată.

Pentru a curăţa robinetul folosind aceeaşi metodă, înfăşoară cârpa de jur împrejurul robinetului, mai ales la bază, unde petele de calcar tind să se depună mai uşor.

Cum scapi de mirosul de vopsea cu oțet sau cafea

Oțetul este un ingredient bun la toate, după cum ar spune bunicuțele din mediul rural. Pe lângă faptul că reprezintă un ingredient cheie în a da aromă mâncării și salatelor de toate felurile, oțetul are și alte întrebuințări casnice.

De exemplul, pe lângă faptul că te ajută să scoți petele de calcar din baie, oțetul este folosit și în tratamentele cosmetice. Se spune că dacă te speli pe păr și adaugi 3 lingurițe de oteț pe scalp, masând cu mișcări circulare, vei reduce din excesul de sebum, iar părul tău va fi proaspăt și curat pentru mai mult timp.

Mai mult de atât, otețul te poate ajuta să scapi de mirosul de lavabilă. Toarnă câteva lingurițe de oțet într-un pahar și pune-l în colțul camerei unde abia ai vopsit pereții, iar rezultatele se vor simți imediat.