Ingredientul din bucătărie care purifică organismul. Ce beneficii neștiute mai are

Ingredientul din bucătărie care purifică organismul. Ce beneficii neștiute mai are
Ingredientul din bucatarie care purifica organismul. Ce beneficii nestiute mai are

Se întâmplă, uneori, să te simți balonat, iar faptul că ai acumulat câteva kilograme în plus poate avea un impact negativ asupra stimei tale de sine. Dacă ai decis să scapi de greutatea care te incomodează, poți apela la un truc genial, devenit viral în mediul online. Iată care este ingredientul din bucătărie care îți purifică trupul.

Cum scapi de kilogramele în plus cu salvie

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar salvia este ingredientul minune care te ajută să scapi de câteva kilograme în plus. Cele mai multe dintre femei se decid, în pragul sezonului estival, să dea jos câteva kilograme, pentru a arăta perfect în costumul lor de baie preferat.

Există multe modalități de a reda tonusul trupului nostru. În primul rând, putem face exerciții specifice care tonifică și modelează abdomenul, slăbesc coapsele și fesele, îmbunătățesc tonusul muscular al picioarelor și brațelor.

În al doilea rând, un rol principal îl are adoptarea unui regim alimentar sănătos. Unul dintre cele mai bune ingrediente care te ajută să slăbești ușor, fără probleme este salvia. Acesta te ajută să îți purifici organismul, să te simți mai bine și să ai parte de abdomenul plat la care ai visat mereu, conform celor de la salutecobio.com.

Cu toții știm că, în bucătărie, salvia este folosită din abundență pentru a da aromă preparatele culinare. Originile sale sunt foarte vechi și proprietățile sale benefice sunt, de asemenea, binecunoscute.

Încă din cele mai străvechi timpuri, această plantă a fost folosită ca remediu naturist împotriva unor boli datorită proprietăților sale vindecătoare, precum capacitatea de a regla functia digestivă.

Cum se prepară ceaiul de salvie

În acest fel, consumul de salvie favorizează purificarea organismului, dezumflarea naturală a abdomenului, ajutându-ne să ne simțim mai bine în propria piele. Cea mai simplă metodă este să bei un ceai de salvie. Se prepară rapid și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

  • 650 ml apă;
  • 3 foi de dafin (sau 15 grame de planta uscată pentru fiecare litru de apă);
  • o jumătate de crenguță de scorțișoară;
  • 5 frunze de salvie;
  • sucul de la o jumătate de lămâie;
  • îndulcitor sau miere.

Pentru început, vei pune apa la fiert. Pune scorțișoara, frunza de dafin și frunzele de salvie. După 15 minute de fierbere, opriți gazul și lăsați ceaiul de plante să se odihnească pentru câteva minute.

Toarnă ceaiul în cană și filtrează-l printr-o sită de mici dimensiuni. Adaugă o linguriță de miere sau stevie pentru a îndulci ceaiul.

Dacă vrei să faci mai mult ceai, va trebui să schimbi proporțiile ingredientelor. Ceaiul de plante poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore. Salvia este una dintre plantele care fac minuni pentru organismul nostru.