Ingredientul din bucătăria ta din care poți face odorizant de mașină. Truc ieftin și genial

Ingredientul din bucătăria ta din care poți face odorizant de mașină. Truc ieftin și genial
Odorizantul de mașină pe care îl poți face în casă

Cu toții ne dorim ca în mașina noastră să miroasă mereu frumos. Majoritatea parfumurilor nu persistă foarte mult timp, iar mirosul dispare destul de repede, din păcate. Din fericire, există un mic truc care te va ajuta să ai un miros mereu proaspăt în mașină. Ingredientul de bază este foarte ieftin.

Cum poți face odorizat de mașină acasă

Filtrele de aer, fumatul în mașină și canalele de ventilație sunt cele care produc un miros neplăcut în mașină. Există un mic truc prin care poți face singur un odorizant care să persiste. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să aerisiți mereu spații, altfel mirosurile urâte nu vor dispărea.

Dacă fumezi în mașină sau alte persoane au fumat în mașină, iar mirosul persistă în continuare, poți stropi cu bicarbonat de sodiu tapițeria mașinii. Acesta poate neutraliza acizii și odată cu ei ia cele mai puternice arome.

O altă soluție ar fi să faceți singuri odorizat de mașină. Vei avea nevoie de săculeți sau genți mici din țesătură, orez și ulei esențial de lavandă sau orice alt parfum pe care îl preferi.

În primul rând, va trebui să pui orezul în fiecare pungă și apoi 18 picături de ulei esențial în fiecare dintre acestea, apoi sa le asiguri cu o panglică. Orezul va elimina mirosurile neplăcute, absoarbe umezeala și îmbunătățește efectul uleiurilor esențiale. De regulă, acest odorizantul se pune sub scaunul mașinii.

Ce se întâmplă dacă pui o felie de pâine peste orezul ars

Orezul lipit de fundul vasului este unul dintre cele mai neplăcute și enervante incidente din bucătărie. Este foarte greu să eliminăm arsura, mai ales cea care s-a format pe margini. Mai mult de atât, gustul preparatului este compromis.

Din fericire, există un mic truc care te va ajuta să elimini orezul ars de pe fundul oalei mult mai repede. Singurul lucru de care vei avea nevoie este o felie de pâine. Va trebui să așezi felia de pâine deasupra orezului, apoi pune capacul, după ce ai oprit deja focul.

Lasă totul așa timp de circa 5-10 minute, orezul ars va fi îndepărtat. Acest lucru se datorează faptului că pâinea are capacitatea de a absorbi acest gust de ars și mirosul de afumat din orez.

Citește și: A pus cuțitele într-un bol cu orez și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după 3 ore