Ingredientul de aur pe care îl adaugă turcii în sarmale. Așa ies aromate și mult mai gustoase, care este secretul
Dacă vrem să ne surprindem apropiații putem opta pentru realizare unor sarmale turcești. Bucătarii experimentați vin cu câteva sfaturi și trucuri pentru gospodine. Iată ce ar trebui să pui în sarmalele turceșeti pentru a ieși aromate și gustoase. Iată ce trebuie să faci! Așa vei obține sarmale ca la carte.
Ce să pui în saramale pentru a ieși aromate și gustoase?
Sarmalele turcești mai sunt cunoscute și sub denumirea de dolmas. De-a lungul timpului, acest preparat a devenit popular și s-a răspândit în toată zona balcanică. Acest fel continuă să surprindă și astăzi. Iată de ce ai nevoie pentru prepararea acestora:
- 40 de frunze de viță-de-vie;
- 2 lămâi;
- 400 g carne tocată de vită sau miel;
- 2 lingurițe de semințe de pin;
- 1 lingură de stafide;
- 200 g bulgur/ orez basmati;
- 1 ceapă;
- 1 cățel usturoi;
- frunze de mentă;
- sare;
- piper.
Citește și: Greșeala pe care o fac româncele de ies sarmalele tari. Ponturi de la Gina Bradea să le faci ca la carte
Mod de preparare
Primul pas constă în punerea pe foc a 500 ml de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă, puteți să adăugați bulgărașul. După ce îl adăugați, puteți să lăsați compoziția pe foc timp de 15 minute. Ulterior, excesul de apă se scurge și se lasă să se răcească.
În pararel, vă puteți apuca de frunzele de viță-de-vie. Tot ce trebuie să faceți este să le spălați bine și să le adăugați într-un vas cu apă. Ulterior, acestea se opăresc în apă clocotită timp de 5 minute. Când devin moi, le puteți scoate și pune pe un prosop de hârtie.
Citește și: Cum prepară turcii sarmalele. Amestecul de condimente pe care îl folosesc pentru un gust special
Ingredientul secret care se adaugă în sarmalele turcești
După ce foile sunt pregătite, ne putem întoarce la compoziție. Tot ce trebuie să facem este să tocăm ceapa, usturoiul și frunzele de mentă și să le punem peste carnea tocată.
Compoziția se amestecă până când se omogenizează. Ulterior, puteți adăuga semințele de pin, stafidele, sarea și piperul. Ce ne mai rămâne de făcut este să încorporăm bulgărele după ce acesta s-a răcit.
Când compoziția e gata, puteți începe să înfășurați sarmalele. Printre sarmale puteți așeza ingredientul secret, anume feliile de lămâie. Sarmalele se acoperă cu apă și se lasă la fiert. Acestea se pot servi reci sau calde, alături de smântână.
Citește și: De ce ies sarmalele uscate și tari, de fapt. Ce greșeală fac multe gospodine când pregătesc carnea