Ingredientul de 3 lei care te scapă de cele mai enervante insecte. Ce să pui în casa ta

de: Ioana Bucur
20 04. 2023

Lunile calde ne aduc în case musafiri nedoriți, de la țânțari și muște, până la gândăcei. Împotriva lor există însă o soluție neașteptată, dar cu efecte spectaculoase. Află care este ingredientul care costă doar trei lei și care te poate scăpa de cele mai enervante insecte.

Un ingredient de 3 lei te scapă de cele mai enervante insecte

Gândaci, molii, țânțari, lista insectelor ce ne dau bătăi de cap în timpul lunilor de primăvară și vară este foarte lungă și include și o specie de insecte pe care nimeni nu și-o dorește în casă: peștele de argint.

Aceste insecte preferă zonele cu umiditate mai mare din locuință – baia și bucătăria.

Peștii argintii sau Lepisma saccharina, sunt mici, lipicioși, argintii, cu antene lungi. Sunt greu de prins, rapizi și se pot strecura în cele mai mici spații, preferând plintele și tocurile de ușă.

Lepisma saccharina sunt insecte foarte longevive, în comparație cu alte specii, pot trăi, de fapt, până la trei ani. Sunt foarte prolifici (o femela poate depune până la 20 de ouă pe zi) și pot sta luni și luni fără să mănânce. Sunt niște ființe mici cu adevărat puternice și longevive, așa că este important să scapi de ele.

Te-ar putea interesa și: Planta care te scapă de țânțari și muște. Trebuie să o așezi la geamuri

Ce trebuie să pui în casă

Din fericire, un ingredient care costă doar trei lei ne poate ajuta să îi combatem.

Tot ce trebuie să faci este să așezi câteva bețe de scorțișoară oriunde vezi insectele. Peștii argintii urăsc mirosul de scorțișoară și vor fugi cât mai departe de sursă. La fel de eficiente sunt pământului de diatomee (care este alcătuit din alge microscopice), alcoolul etilic sau acidul boric.

Pentru a preveni apariția lor, trebuie doar să urmezi trei pași simpli:

  • aerisește și dezumidifică locuința: peștii argintii iubesc umiditatea, dar urăsc lumina
  • dă cu aspiratorul cât mai des, insistând în apropierea plintelor din lemn și a colțurilor din zidărie. Curăță interiorul sertarelor și al mobilierului din lemn.
  • păstrează alimentele în recipiente din plastic sau sticlă bine închise

Te-ar putea interesa și: Fructul care te scapă de insectele de pe plante. Este incredibil de eficient