Ingredientul de 1 leu cu care să uzi castraveții toată vara. Gospodarii de la țară îl folosesc de ani buni pentru recolte uriașe

de: Beatrice Dumitru
06 06. 2024

Dacă ai grădină și vrei să ai o recoltă bogată de castraveți, ar fi bine să ții cont de un truc folosit de gospodarii de la țară de ani buni. Iată cu ce trebuie să stropești castraveții. Este un ingredient foarte ieftin pe care toată lumea îl are în bucătărie.

Cu ce se udă castraveții

Udatul castraveților este esențial pentru a obține o recoltă sănătoasă și bogată. Aceștia au nevoie de o cantitate semnificativă de apă pentru a se dezvolta corespunzător, deoarece conțin în mare parte din apă. Și există unele trucuri la care apelează gospodarii experimentați, pentru a-și face munca mai ușoară. Iar atunci când vine vorba despre castraveți folosesc un ingredient din bucătărie, care costă doar un leu.

Ingredientul banal din bucătărie, folosit nu doar la gătit și curățenie, este bicarbonatul de sodiu. Acesta îi ajută și pe grădinari să obțină o recoltă bogată de castraveți. Iar modul în care poate fi folosit este foarte simplu.

Ingredientul banal pentru o recoltă bogată de castraveți

Bicarbonatul de sodiu este folosit sub formă de soluție, înainte de însămânțare, dar și după ce au apărut deja răsadurile. Pentru asta îți trebuie 50 de grame din acest ingredient și un litru de apă. Amestecă-le foarte bine, până când bicarbonatul se dizolvă complet. Soluția se pune într-o sticlă cu pulverizator și se poate stropi direct tufa, odată la o săptămână.

De asemenea, o soluție cu bicarbnat de sodiu este bună și pentru a pune semințele de castraveți pe care urmează să fie sădite. Ai nevoie de 10 grame de bicarbonat de sodiu și un litru de apă, pe care le amesteci bine. Seminețele se pun în soluție și se lasă la înmuiat timp de 24 de ore, apoi se scurge bine lichidul și se clătesc cu apă curată. Mai departe, acestea trebuie lăsate să se usuce și apoi pot fi sădite.

Cât de des se udă castraveții

Castraveții au nevoie de apă constantă, mai ales în zilele fierbinți. Este recomandat să fie udați zilnic sau chiar de două ori pe zi în perioadele de caniculă.
Important este ca solul trebuie menținut umed, dar nu înmuiat pentru că duce la putrezirea rădăcinilor.

De asemenea, evită să uzi frunzele, deoarece umezeala pe frunze poate favoriza apariția bolilor fungice. Direcționează apa către baza plantei. Sistemul de irigare prin picurare este ideal pentru castraveți, deoarece asigură o udare lentă și constantă, menținând solul umed fără a-l înmuia.

Udarea castraveților se face cel mai bine înainte de ora 9 dimineața. Astfel că, în timpul zilei, umiditatea aerului din jurul plantelor va fi mai mare.

Dacă nu poți să-i uzi dimineața, atunci poți uda plantele seara, când temperatura a mai scăzut, dar încă nu a venit răcoarea. Seara, udarea castraveților se face cu aproximativ două ore înainte de apusul soarelui.