Ingredientul de 1 leu care îți repară salata de vinete. Scapi imediat de gustul amar
Multe gospodine prepară, în această perioadă a anului, salată de vinete. Legumele sunt mult căutate în sezonul curent, pentru că în afară de beneficiile pe care le prezintă pentru organismul uman, sunt și foarte aromate. Uneori se întâmplă, însă, să iasă prea amare. Cum trebuie să procedezi în acest caz.
De ce vinetele capătă gust amar
Dacă și ție îți plac vinetele sau dacă obișnuiesc să le coci și să le pregătești pentru sezonul rece, cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu o situație în care legumele au căpătat gust amar. Este o aromă nedorită, care nu este pe placul nimănui.
De obicei, vinetele capătă gust amar atunci când sunt ținute prea mult timp la flacără, să se coacă, sau sunt lăsate pe foc până când se închid prea tare la culoare. Secretul este să lași vinetele la flacără suficient de intensă până se coc ușor, apoi să le pui deoparte.
Cu toate acestea, dacă salata ta de vinete a căpătat gust amar, nu trebuie să te îngrijorezi. Există un ingredient pe care îl poți folosi pentru a neutraliza gustul preparatului. Nu costă deloc mult, doar 1 leu. Este vorba despre zeama de lămâie.
Playtech Știri îți explică în continuare cum trebuie să procedezi pentru a găti rapid salată de vinete și cum trebuie să încorporezi în ea zeama de lămâie, pentru a scăpa de aroma amară.
Cum prepari rapid salată de vinete
Ingrediente:
- 4 vinete mari;
- 50-60 ml de ulei;
- 2/3 linguri de zeamă de lămâie;
- 1 ceapă;
- sare;
- roșii.
Mod de preparare:
- Se spală vinetele, se șterg cu un prosop de hârtie și se pun la copt direct pe flacăra de la aragaz.
- Se verifică focul, flacăra trebuie să fie suficient de mare pentru ca vinetele să nu devină amare.
- Se întorc vinetele pe toate părțile și se coc cât mai bine, fără a se lăsa să se închidă la culoare.
- Se curăță vinetele, apoi se desfac în două jumătăți și se lasă la scurs pe un tocător.
- Se toacă jumătățile de vinete cu un cuțit și se pun legumele într-un vas de bucătărie.
- Se stropesc vinetele cu zeamă de lămâie și se freacă cu sare și ulei până ies cremoase.
- Se adaugă două roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe, în preparat.
- Se adaugă tot acum, dacă se dorește, ceapă tocată mărunt.
Te-ar putea interesa și: Amestecul care trebuie pus în vinete înainte să le depozitezi în congelator. Vor rezista mai mult timp
Salata de vinete este gata. Poți să o pui în vase de bucătărie mai mici, peste ea așezând câteva felii de roșii. O poți servi imediat la masă. Se poate consuma pe loc, cu pâine simplă sau prăjită. Poftă bună!