Ingredientul care te scapă de mirosul de peşte prăjit din casă. E ieftin şi mereu la îndemână

de: Ioana Bucur
03 08. 2023

Este o problemă cu care ne confruntăm, fără doar și poate, de fiecare dată când preparăm acest tip de carne ce are o listă lungă de efecte benefice pentru sănătatea organismului uman. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul care te poate scăpa de mirosul de pește prăjit din casă. Este ieftin, prezent aproape mereu în bucătăriile românilor din toate colțurile țării.

Care este ingredientul banal care te poate scăpa de mirosul de pește prăjit din casă

Ne place gustul, dar nu mirosul, cel puțin, nu în toate camerele din locuință. Este un preparat delicios, ușor de făcut, dar care lasă în urmă un efect greu de eliminat.

Chiar dacă gătim cu geamurile deschise și cu hota pornită, la final tot vom observa că miroase a pește prăjit în casă. Din fericire, există câteva trucuri simple și foarte eficiente ce ne scapă de această problemă.

De fapt, aliatul de nădejde în acest caz este un condiment banal, un ingredient nelipsit din rețetele de dulciuri și prăjturi și pe care românii îl țin aproape mereu în bucătărie: scorțișoara. Va neutraliza mirosul urât și va lăsa în urmă un parfum plăcut.

Te-ar putea interesa și: Pune acest ingredient în făina cu care prăjești peștele. O să aibă o crustă crocantă și un gust delicios

Foto: Profimedia

Ce trebuie să faci

Tot ce trebuie să faci este să torni într-o cratiță mică două sau trei căni cu apă și să pui și câteva batoane de scorțișoară.

Lasă lichidul să fiarbă, la foc mic, în jur de zece, chiar 15 minute, astfel încât vaporii eliberați să aibă sufiecient timp să se răspândească în bucătărie și în restul încăperilor.

Poți folosi acest condiment și altfel, efectul fiind același. Întinde mai multe batoane de scorțișoară pe o tavă de copt și pune-le în cuptor timp de câteva minute.

Parfumul rezultat va elimina eficient mirosul de pește prăjit.

Te-ar putea interesa și: Cum se prepară peștele la cuptor. Cu ce trebuie să-l stropești înainte de a-l găti ca să iasă fraged și gustos