Ingredientul care strică gustul supei de pui. Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe

de: Sabina Anastasia
17 08. 2023

Dacă supa de pui face parte din meniul clasic pe care îl pregătești pentru familia ta, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi ce greșeală trebuie să eviți să faci. Un ingredient de bază poate strica gustul tradițional al preparatului.

Ce poate strica gustul supei

Supa de pui este, fără doar și poate, una dintre cele mai gustoase din bucătăria noastră. Românii au rămas fideli acestui tip de mâncare, care ar avea rădăcini adânci în diverse culturi culinare din întreaga lume. Este una dintre cele mai populare și versatile supe, fiind consumată într-o varietate de moduri.

De obicei, supa de pui este preparată prin fierberea bucatelor de pui în apă sau într-o bază de supă. Legumele și condimentele au rolul de a da gust și aromă preparatului. Există tot felul de rețete în funcție de care se poate găti acest fel de mâncare, aromele și ingredientele putând varia astfel.

Ingredientele de bază ce se folosesc la prepararea supei de pui sunt: carne de pui, (aripioare, piept sau pulpe), sare, apă, ulei, ceapă, morcov, roșie, bulion, pătrunjel, țelină și ardei verde sau roșu sau alte produse, în funcție de preferințe.

Probabil te întrebi ce ingredient poate strica gustul tradițional al supei de pui. Este vorba chiar de carnea de pui. Multe gospodine obișnuiesc să cumpere pui din magazin sau supermarket, însă aceasta este o greșeală. Cel mai bine este să folosești carne de pui crescut la țară, care are multe substanțe nutritive.

Rețetă simplă de supă de pui

În continuare, Playtech Știri îți prezintă o rețetă simplă de supă de pui, cu care nu vei da greș. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Ingrediente:

  • 150 g fidea cu ou
  • sare și si piper
  • câteva fire de mărar
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 felie țelină
  • 4 pulpe de pui

Mod de preparare:

  1. Se spală și se pun la fiert pulpele de pui în apă cu sare.
  2. Se spumează foarte bine supa de pui, de fiecare dată când este cazul, pentru a nu ieși grasă sau cu gust amărui.
  3. Se spală și se pregătesc legumele, tocându-le mărunt.
  4. Se adaugă legumele în supă, după ce spuma nu se mai formează.
  5. Se lasă preparatul pe foc până când carnea și legumele sunt fierte.
  6. Se adaugă fideaua, când legumele sunt fierte foarte bine.
  7. Se acoperă vasul de bucătărie cu un capac.
  8. Se lasă amestecul pe foc timp de zece minute, până când fideaua se înmoaie.

Supa de pui este gata, perfectă pentru a fi servită la masă. Poate fi consumată așa cum ai luat-o de pe foc sau poți adăuga verdeață deasupra, pentru un plus de savoare. Unii preferă să o mănânce și cu ardei iute. Oricum ar fi, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!