Ingredientul care face bulionul mult mai bun. Secretul ca să iasă cu un gust exact ca pe vremuri

de: Ionuț Vieru
30 07. 2024

Bulionul este un ingredient care nu lipsește niciodată din cămara cu bunătăți a gospodinelor. Gustul lui ne aduce aminte de copilărie și de modul în care îl făceau bunicii.

Rețeta bunicilor pentru cel mai gustos bulion

Pentru această rețetă nu veți avea nevoie de foarte multe ingrediente. Desigur, cel de bază este roșia, iar cel secret este sarea. De fapt, acestea sunt singurele ingrediente de care veți avea nevoie.

Rețeta de mai jos este a jurnalistului și realizatorului TV Radu Anton Roman. Pentru această rețetă veți avea nevoie de:

  • 20 kg de roșii
  • 1 ceașcă de sare

Mod de preparare

Începem prin a spăla foarte bine roșiile, le tăiem în bucăți și le trecem printr-o presă cu sită. Mai apoi, aruncați semințele și cojile și puneți pulpa de roșii la fiert aproximativ 1 oră, până în momentul în care dobândește aspectul unei paste.

Când este gata, lăsați pasta de roșii la răcit timp de câteva ore. La final, veți turna pasta răcită în sticlă și borcane foarte bine curățate.

Cum alegi cele mai bune roșii pentru bulion

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a pregăti cel mai bun bulion este să alegeți roșiile. Este un pas crucial, deoarece calitatea roșiilor va determina calitatea bulionului.

Atunci când alegeți roșiile, aveți grijă ca acestea să nu fie nici prea crude, dar nici prea coapte. De asemenea, alegeți roșiile care nu sunt foarte moi, dar totuși cărnoase.

Nu alegeți niciodată roșii stricate și nu vă bazați pe faptul că este suficient să îndepărtați porțiuni stricate sau vătămate. Optați mereu doar pentru legume sănătoase.

Cele mai bune roșii pentru bulion sunt cele care o nuanță de roșu intens, nu au foarte multe semințe și nici aciditate foarte ridicată.

Dacă aveți posibilitatea, încercați să gustați roșiile înainte de a le cumpăra, pentru a vedea dacă vă „pișcă” limba. Dacă se întâmplă acest lucru, cel mai bine ar fi să o evitați.