Ingredientul care dă un gust senzațional clătitelor. E senzația momentului, numai așa le vei prepara de acum înainte
În condițiile în care vorbim despre un desert clasic, ușor de preparat, mai avem cum să fim surprinși? Se pare că da! O rețetă inedită face furori în mediul online. Află care este ingredientul care dă un gust senzațional clătitelor.
Care este ingredientul care dă un gust senzațional clătitelor
Există persoană care să nu savureze o porție de clătite? Pot fi preparate ca desert – cu cremă de ciocolată, gem, dulceață, frișcă sau fructe – sau ca aperitiv, dacă sunt umplute cu cremă de brânză, pufoase sau subțiri, combinațiile par infinite, existând câte o variantă care să îi satisfacă până și pe cei mai mofturoși.
Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, o noură interpretare a acesteia face furori în mediul online, gospodine din aproape toate colțurile lumii declarându-se încântate de rezultat.
Noutatea este, de fapt, un ingredient ce le dă un gust senzațional: morcovul. Aceste clătite sunt pufoase, aromate și, nu în ultimul rând, sănătoase.
Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai bune clătite cu ciocolată. Aşa ies ca la restaurant, ingredientul care schimbă tot
Ingrediente
Pentru a prepara clătite cu morcovi, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- un ou
- 50 de grame de morcov ras
- 100 de grame de făină
- 200 de mililitri de lapte
- o lingurță de extract sau esență de vanilie
- o linguriță de scorțișoară
- 40 de grame de zahăr
Mod de preparare clătite cu morcovi
Într-un bol, se amestecă făina, laptele și oul până se obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Se adaugă apoi morcovul decojit și ras fin înainte, scorțisoara și lingurița de extract sau esență de vanilie.
Dacă preferi clătitele pufoase, poți pune și o jumătate de linguriță de praf de copt și un praf de bicarbonat de sodiu.
Se pune o tigaie pe aragaz sau plită, la foc mediu, și se unge suprafața cu puțin ulei. După ce se încinge cum trebuie, se pune un polonic din compoziția pentru clătite.
Așteaptă până când aluatul capătă o culoarea aurie și bule mici apar pe suprafață. Cu ajutorul unei spatule, întoarce clătită pe cealaltă parte. Mai las-o pe foc câteva secunde, până se rumenește. Repetă procesul până vei folosi întreaga compoziție.
Te-ar putea interesa și: Clătite din cartofi, reţetă de post. Nu au nici ouă, nici lapte