Ingredientul banal pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Le dă şi un gust aparte

Ingredientul banal pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie. Le dă şi un gust aparte
Cel mai tare truc pentru clatite perfecte

Cu greu poți refuza o clătită umplută cu Nutella sau dulceață de vișine. Iar dacă mai pui și niște miez de nucă peste ciocolată, desertul se transformă într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. În ciuda faimei sale, multă lume nu reușește să descopere rețeta perfectă pentru ca aluatul să nu se mai prindă de fundul tigăii. Din acest motiv, foarte multe gospodine începătoare abandonează procesul de preparare. Secretul constă într-un ingredient banal.

Cum prepari cele mai bune clătite. Așa nu se vor lipi de tigaie

Indiferent că folosești o rețetă simplă de clătite, cu două-trei ingrediente, sau una mai complexă, există un truct care te va ajuta să le întorci mult mai ușor în tigaie, fără să se prindă. Așa îți vor ieși perfecte, plus cu un gust aparte. Metoda este folosită de gospodinele pricepute și de marii bucătari. Te-ai prins despre ce este vorba? Compoziția sa fină poate fi folosită în foarte multe feluri de mâncare. Iată că și în acest caz face minuni.

Pentru a face cât mai puțină mizerie în bucătărie, ține cont de acest truc simplu pentru clătite. Află cum trebuie să procedezi, adio foi lipite de tigaie. Metoda este atât de ușoară, încât sigur te va surprinde că nu te-ai gândit deja la asta. Ingredientul este chiar la îndemâna ta.

Ingredientul banal care face minuni cu rețeta ta

Ei bine, în aluatul pe care îl prepari, după ce ai amestecat toate ingredientele și te pregătești să prăjești clătitele, adaugă 50 de grame de unt (un cub) la 500 ml de aluat. Pentru zilele de post, folosește 50 ml de ulei la aceeași cantitate. În felul acesta, eviți să te enervezi că desertul tău preferat s-a prins de fundul tigăii. Mai mult, untul dă și un gust fin rețetei tale. Deci, untul este secretul.

Secretul unui desert parfumat

Dacă îți plac clătitele puțin mai aromate, adaugă 1/2 linguriță de esență de vanilie la fiecare 500 ml de aluat. Parfumul îmbietor se va simți chiar în timp ce le vei prăji pe aragaz. Din moment ce ai aflat secretul clătitelor perfecte, îți poți surprinde familia sau prietenii cu acest dulce încântător, respectând pașii de mai sus. Suntem siguri că vei primi foarte multe aplauze, iar desertul va dispărea de pe masă în câteva secunde. Sau poți încerca o rețetă diferită – Clătitele leneşe, reţeta care face furori în Moldova. Se fac mai repede şi sunt delicioase.