Ingredientul banal care te scapă pentru totdeauna de calcarul din baie. Cu ce trebuie să ștergi cada și chiuveta, de fapt

de: Bișinicu Andreea
22 04. 2023

Atunci când facem curățenie generală în baie, experții ne recomandă să folosim anumite ingrediente naturale care ne ajută să scăpăm pentru totdeauna de depunerile inestetice de calcar de pe chiuvetă, cadă, sau cabina de duș. De ce soluții ai nevoie. Le găsești chiar la tine în bucătărie.

Cum scapi de depunerile de calcar din baie

Cu siguranță ți s-a întâmplat, măcar o dată, să te confrunți cu problemele depunerilor de calcar din baie. Indiferent că este vorba despre cabina de duș, cada sau chiuveta, gospodinele sar în ajutoru tău și îți dezvăluie cea mai simplă metodă de a curăța camera de relaxare.

Ai nevoie doar de oțet și bicarbonat de sodiu, considerat ingredientul minune al gospodăriei. Aceste două soluții vor dizolva chiar și cele mai încăpățânate pete.

În primul rând, vei umple cu oțet un recipient cu atomizator, după care vei pulveriza acidul acetic pe toată suprafața cabinei de duș și a căzii. Lași totul să acționeze preț de 10 minute.

Apoi, vei lua un burete pe care vei presăra o linguriță de bicarbonat de sodiu, cu ajutorul căruia vei freca foarte bine geamul cabinei de duș, fără să uiți să insiști și asupra căzii.

Citește și Ingredientul banal care te scapă de calcarul din baie sau bucătărie. E ieftin şi mereu la îndemână

Trucuri geniale de curățare cu oțet și bicarbonat

Este important să ții cont de faptul că bicarbonatul de sodiu va acționa precum un abraziv, în timp ce oțetul va dizolva petele de apă dura și depunerile de săpun.

La final, tot ce trebuie să faci este să clătești cada și cabina de duș cu apă din abundență, după care vei șterge tot cu o cârpă din microfibră. Desigur, dacă vrei ca totul să iasă perfect, poți să utilizezi și un produs de curățare a geamurilor.

De asemenea, este indicat să folosești și o lămâie pe care să o tai pe jumătate, peste care să presari bicarbonat de sodiu. Cu soluția obținută vei putea freca temeinic geamurile cabinei de duș, iar rezultatul va fi impecabil.

Nu uita că acidul citric din lămâie va reacționa cu bicarbonatul de sodiu, creând spumă pentru a curăța mobilierul din baie, în mod eficient.

Citește și Două ingrediente banale care îţi fac baia ca nouă. Sunt ieftine şi mereu la îndemână, uită de grija calcarului!