Ingredientul banal care îţi curăţă perfect oglinzile şi geamurile. Uită de oţet sau bicarbonat, asta e varianta cea mai simplă
Geamurile și oglinzile sunt, poate, obiectele din casă cele mai sensibile pentru gospodine, atunci când vine vorba de modlaitatea de curățare. Deși există soluții dedicate în acest sens, nu mereu obținem rezultatul promis. De aceea, este bine de știut că există și variante alternative, mult mai ieftine și eficiente. Iată cum poți face ca geamurile și oglinzile casei tale să strălucească!
Trucul care îți va ușura munca în casă
Gospodinele sunt mereu în căutare de inedit și de trucuri care să le facă viața mai ușoară și casa mai strălucitoare. Uneori aceste secrete sunt la un pas distanță de noi, alteori trebuie săpat adânc pentru a le descoperi.
Astăzi, vei afla un truc magic, pe care sigur îl vei recomanda mai departe. Dacă ești una dintre persoanele care își doresc să aibă casa lună, atunci vei pune în practică imediat acest truc. Dacă până acum ai folosit doar soluții dedicate curățării geamurilor, trebuie să știi că un rezultat la fel de bun îl poți obține folosind apa minerală.
Deși acest aliment este deseori folosit de oameni pentru a se hidrata sau a însoți un pahar cu vin, este bine de știut că îl poți folosi cu încredere pentru curățenia casei tale, mai exact, pentru îndepărtarea murdăriei de pe geamuri și oglinzi.
Mai exact, apa minerală este foarte eficientă atunci când aceste obiecte din casa ta sunt acoperite cu praf sau găinat de pasăre, astfel că apa minerală reușește să dizolve foarte bine, cu minimum de efort din partea ta, impuritățile
De asemenea, poți alege dacă dorești să lași câteva minute să acționeze sau dacă vrei să îndepărtezi instant, depunând puțin efort cu buretele pentru înlăturarea mizeriei.
În ce alte situații mai poți utiliza apa minerală?
Apa este vitală pentru sănătatea noastră, însă este interesant de aflat cum ne mai poate ajuta apa minerală în gospodărie. Aceasta conține sulfat de potasiu, clorură de sodiu și fosfat disodic, proprietăți care ar putea ajuta plantele. Așadar, dacă ai consumat apă minerală, dar nu-ți mai place pentru că „nu mai are suficiente bule”, nu o arunca. Plantele din ghivece îți vor mulțumi dacă le uzi cu restul de apă care și-a rămas.
De asemenea, apa mineral poate fi folosită și pentru curățarea bijuteriilor, dacă acestea au oxidat sau prezintă pete de murdărie. Așadar, introdu bijuteriile în apă minerală, adauga 2-3 picaturi de detergent lichid de vase, iar apoi lasa-le acolo timp de 5 minute. Pentru un rezultat strălucitor, curăță-le folosind o periuță de dinți până ce îndepărtezi toate reziduriile. Prima impresie după această curățare va fi că ai bijuterii noi.