Ingredientele pe care le conţine supa consumată zilnic de cei mai longevivi oameni de pe Pământ. Aşa se menţin sănătoşi
Nutriția este un factor cheie pentru o viață îndelungată și fără probleme de sănătate. Cei mai longevivi oameni de pe Pământ consumă o anumită supă, care conține ingrediente accesibile oricărui om.
Supa uimitoare consumă de cei mai longevivi oameni din lume
În ziua de astăzi, mulți sunt în căutarea rețetelor sănătoase, iar unele dintre ele ajung să fie numite remedii miraculoase pentru sănătate. O rețetă uimitoare care există de secole se spune că este secretul unei vieți lungi și sănătoase.
Este vorba despre supa minestrone. Această supă a fost savurată de ani de zile de familia Melis, care deține titlul Guinness World Record pentru cea mai mare vârstă combinată pentru nouă frați în viață.
Când le-a fost acordat recordul în 2012, vârsta lor totală era de 861 de ani, iar cel mai mare frate a ajuns la 109 ani. Aceștia au spus că din meniul lor zilnic nu lipsea niciodată supa, pâinea și un pahar de vin roșu, toate consumate la prânz.
În mod tradițional, o supă minestrone se face cu orice legume cresc în grădină. Ingredientele sunt accesibile oricărui om, iar rețeta este foarte ușor de urmat.
Ce ingrediente conține supa minestrone
Supa minestrone pune în valoare legumele și este plină de vitamine. Pentru o masă consistentă, se servește cu pâine, exact așa cum făcea și familia Melis. Iată ce ingrediente conține această supă:
- O lingură și jumătate de ulei de măsline
- 20 g unt
- O ceapă mare, tocată mărunt
- Jumătate de praz, tăiat în jumătate pe lungime și feliat subțire
- 125 g cartofi, curatati de coaja si tocati marunt
- Două bețișoare de țelină, tăiate mărunt
- 100 g varză
- Un litru de supa de pui, vita sau legume (eu am folosit pui)
- 200 g tavă de roșii mărunțite
- Sare si piper
Mod de preparare
Începem prin a curăța cartofii și îi mărunțim ca pe restul legumelor. Mai apoi, luăm un vas destul de mare și încălzim uleiul și untul, după care adăugăm ceapa, prazul și cartofii. Gătim totul pentru circa cinci minute.
Este important să lăsați legumele la fiert până când încep să se înmoaie și asigurați-vă că le amestecați din când în când pentru a evita ca acestea să se lipească de tigaie, mai ales când vine vorba de cartofi.
Odată ce acele legume s-au înmuiat ușor, adăugați țelina și mai gătiți câteva minute și lăsați totul la fiert pentru încă cinci minute în plus.