Ingredientele magice pe care să le adaugi în ciorba rusească. E bună și pentru mahmureală
La prima vedere, preparatul culinar pare ceva greu de realizat, pentru că ingredientele pe care le conține nu prea se combină în gastronomia de bază. Cu toate acestea, ciorba rusească, denumită și soleancă, este un preparat extrem de apreciat în partea de est şi în spaţiul ex-sovietic. Iată ce ingrediente magice trebuie să adaugi în ea pentru a ieși delicioasă!
Ciorba rusească, un preparat delicios care merită încercat
Ciorba rusească, sau soleanca, este o ciorbă extrem de gustoasă, cu mai multe tipuri de carne şi cu mezeluri, după preferințele fiecăruia. Această mâncare este tradițională din Republica Moldova, dar are și câteva influenţe ruseşti. Ciorba rusească pare mai degrabă o combinație de carne, amestecată cu legume și verdețuri, dar cu un gust diferit față de ciorbele românești. În plus, soleanca este dreasă la final cu smântână, pentru a-i da un deliciu aparte.
Vezi și: De ce trebuie fiert borșul înainte de a-l pune în ciorbă. Când trebuie pus
Soleanca ar fi fost inventată de o gospodină care a ales să transforme toate resturile de la masa de sărbători într-o fiertură. Dacă doriți să pregătiți ciorba rusească, trebuie să aveți grijă ce ingrediente alegeți. Rețeta clasică poate fi modificată în funcție de preferințe.
Cum se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie
Ingrediente:
- 200 grame carne afumată
- 300 grame de salam
- 1 ceapă mare
- 4-5 castraveți murați
- 1 morcov mare
- 3-4 linguri pastă de tomate
- pătrunjel
- mărar
- 200 gr măsline
- lămâie
- frunze de dafin
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Prima dată se taie ceapa mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Apoi se pun la călit în puțin ulei pentru câteva minute. Adăugăm pasta de tomate și lăsăm pentru încă două minute, după care se adaugă afumătura, salamul și castraveții murați, toate tăiate julien, adică pai, frunzele de dafin și amestecăm totul bine. Peste câteva minute acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă până se pătrund aromele.
Gustăm ciorba și adăugam piper și sare, dacă este nevoie. La sfârșit punem măslinele, pătrunjelul și mărarul tocat, așteptăm să dea în clocot și oprim focul. Se servește fierbinte, cu felii de lămâie și smântână! Poftă bună!
Vezi și: Nu mai pune orez în perișoare. Secretul pe care îl au gospodinele iscusite pentru un gust delicios