Ingredientele ieftine pe care să le folosești pentru curățarea casei. Economisești mulți bani

Ingredientele ieftine pe care să le folosești pentru curățarea casei. Economisești mulți bani

Poți face economie la curățenia în casă cu ajutorul unor produse din cămară. Aceste ingrediente sunt eficiente și fac concurență detergenților scumpi din comerț. În plus, variantele de mai jos sunt naturale, mai puțin agresive cu suprafețele curățate și nu poluează. Datorită acestor sfaturilor formidabile, gospodinele nu mai trebuie să dea mulți bani pe soluțiile din magazin.

Ingrediente ieftine care fac minuni la curățenia în casă

Unele dintre ingredientele din bucătărie, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și oțetul, funcționează ca produse de curățare universale și, chiar mai bine, costă foarte puțin. Așa că, data viitoare când disperi din cauza murdăriei sau a petelor inestetice, nu fugi la magazin, ci prepară un detergent de casă. Acest produs natural va îndepărta orice mizerie, iar portofelul tău va fi fericit.

Cheltuielile pentru detergenții folosiți acasă sunt destul de mari, deoarece ne trebuie pentru fiecare cameră, baia și bucătăria fiind cele mai murdare. Sunt necesare soluții pentru aragaz, podea, chiuvetă, obiecte sanitare, gresie și faianță. Utilizarea acestora nu face altceva decât să ne mărească suma alocată lor. Din acest motiv, tot mai multe gospodine recurg la prepararea detergenților naturali în casă, foarte utili și delicați cu suprafețele curățate.

Cum prepari un detergent natural, așa vei economisi mulți bani

Pentru asta ai nevoie de două linguri de săpun de Marsilia și un pahar de peroxid de hidrogen. Pune cele două produse într-un lighean cu apă caldă. Dozele depind de cantitatea de detergent pe care o faci. Amestecă bine până când ingredientele se combină. Înmoaie o cârpă de microfibră în acest lichid și șterge toate obiectele murdare din locuința ta. Rezultatele se vor vedea imediat.

Nu uita să storci foarte bine toate cârpele folosite și să ștergi de mai multe ori suprafețele pătate. La final, totul va străluci și va emana un miros plăcut. Încearcă această alternativă la detergenții agresivi de pe piață, mai mult ca sigur vei fi încântată de ea.

Praful de copt, aliat împotriva mirosurilor neplăcute

Praful de copt, pe lângă minunile pe care le face în rețetele de panificație, este de mare ajutor și în casă. Spre exemplu, elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră. Toarnă pudra în interiorul lor și lasă să acționeze câteva ore sau peste noapte. Apoi scutură praful și îndepărtează reziduurile cu un aspirator. Vezi și Amestecul banal care curăță de minune pereții albi din casa ta, te scapă de petele neplăcute.