Ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate. Ce să faci în casa ta, nu vei mai avea nici mucegai
Zonele de umiditate poate apărea din când în când în casă. Acestea afectează atât casele vechi, cât și cele noi. Mirosurile de umezeală sunt cauzate, de obicei, de mucegai, sau de umezeala acumulată într-o parte înfundată a casei. Nu numai că mirosul este neplăcut și jenant, dar este, de asemenea, nesigur pentru sănătate. Gospodinele vorbesc de ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate. Așa că, află ce să faci în casa ta, nu vei mai avea nici mucegai făcând asta.
Umiditate și mucegai, inamicii casei tale
Uneori, sursa sau zona afectată de mirosurile de umezeală poate fi evidentă, cum ar fi petele de pe pereți care indică o țeavă spartă. Alteori, se poate dovedi dificil de identificat. În rezolvarea problemei mirosurilor de umezeală există de cele mai multe ori soluții simple, de care nici nu știai. Așa că, ne-am decis ca în acest articol să discutăm despre modalitățile de a scăpa de ele în casă.
Primul pas, identificați sursa mirosurilor
Acesta este primul pas pe care trebuie să îl faceți, indiferent dacă alegeți să apelați la un profesionist pentru a scăpa de mirosuri. Deși mirosurile de umiditate sunt cauzate în cea mai mare parte de mucegai, puteți descoperi că sursa este pur și simplu o cârpă umedă uitată într-un loc înfundat.
Ar putea fi vorba de niște pantofi umezi și urât mirositori, covorașe și așa mai departe. Acestea sunt surse și cauze simple, care pot fi tratate cu ușurință. Cu toate acestea, sursa ar putea fi, de asemenea, mai complexă, cum ar fi o scurgere de instalații sanitare, un acoperiș deteriorat și așa mai departe.
Determinați zonele care sunt afectate
Este posibil ca mirosurile și zonele de umiditate să se limiteze doar la câteva zone din casă, cum ar fi baia, bucătăria, dormitorul sau subsolul. Atunci când mirosul afectează câteva încăperi, înseamnă că cauza ar putea fi ceva care le leagă, cum ar fi o scurgere sau umezeala neagră din pereți. Dacă mirosul este doar într-o singură cameră, atunci cauza poate fi mai localizată și mai ușor de tratat.
Pentru a scăpa de zonele de umiditate, puteți angaja servicii profesionale de curățenie. Sau, puteț identifica mirosurile și le puteți trata eficient pentru a vă ajuta să vă bucurați din nou de o casă cu miros proaspăt. În cazul în care cauza este structurală, cum ar fi o scurgere sau un acoperiș prost, veți avea nevoie de alți profesioniști pentru a le repara mai întâi. Dacă doriți să vă ocupați singur de umiditate și mirosuri, citiți mai departe pentru a afla o modalitate eficientă de a scăpa de umiditate din casă.
Veți avea nevoie de următoarele materiale:
- O mașină de spălat
- O sticlă cu pulverizator
- Bicarbonat de sodiu
- O lavetă sau o cârpă de curățat
- Un agent de curățare făcut în casă cu un parfum bun
- Burete
- Un amestec de oțet alb și apă- acesta ar trebui să fie o parte oțet alb și o parte apă. Umpleți sticla cu pulverizator cu acesta.
Remediați problema structurală
Înainte de a vă pune mănușile de curățenie, trebuie să vă ocupați de problemele structurale. Aceasta ar putea fi o scurgere de apă sau lipsa structurilor, cum ar fi o bară pentru prosoape în baie. Eliminați aceste probleme mai mari înainte de a trece la o curățenie temeinică a locuinței pentru a elimina mirosurile.
Poți folosi ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate
În cazul în care metodele clasice nu funcționează, există întotdeauna trucurile. Genul acesta de practici pot fi uneori mai bune decât orice altă soluție recomandată de vreun expert. În cazul de față, veți avea nevoie de ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate, și sunt câteva la număr, dar și de alte câteva elemente, după cum urmează:
- 3 pliculețe de ceai aromatizat
- 500 grame de sare grunjoasă,
- două borcane de sticlă,
- două bucăți de pânză,
- un ulei esențial
Mai mult ca sigur că o să întrebați ce se poate face cu toate aceste elemente. Răspunsul este cât se poate de simplu. În borcanele din dotare, este imposibil să nu aveți prin cămară, puneți aproximativ 250 de grame de sare. Peste sare puneți conținutul din pliculețele de ceai aromatizat.
După ce se amestecă bine aceste 2 ingrediente, turnați peste câteva picături din uleiul esențial ales. Să nu uităm de pânză, care va trebui tăiată în două și acoperite borcanele cu ele. După tot acest proces, puneți borcanele în frigider, și timp de trei zile agităm conținutul ca să fie mai omogen.
La finalul celor trei zile de ținut în frigider, scoateți bucățile de pânză și puneți borcanele exact în zonele unde știți că apare mai des umezeala și, implicit, petele de mucegai. De exemplu, dacă știi că ai o asemenea problemă în dulapul cu haine, pune acest dezumificator natural exact acolo, și tot așa.
Acum că știi care sunt ingredientele din bucătărie care te scapă de umiditate, apucă-te de treabă. Cu cât mai repede, cu atât scapi de miros, umezeală și mucegai.