Ingredientele din bucătărie care te scapă de geamurile cu ulei sau grăsime. Sunt 2 la număr și se combină ușor

Ingredientele din bucătărie care te scapă de geamurile cu ulei sau grăsime. Sunt 2 la număr și se combină ușor
Cum cureti geamurile din casa cu ingredientele din bucatarie

Atunci când ne ocupăm de curățenia generală din casă, geamurile reprezintă un pas important în întregul proces de înfrumusețare al casei. Ce metode de succes poți aplica și tu, în confortul propriei locuințe. Trucurile geniale la care apelează firmele profesioniste de curățat. Tot ce trebuie să faci este să respecți acești pași.

Cum scapi de urmele de grăsime de pe geamurile din casă

Gospodinele știu foarte bine ce corvoadă poate reprezenta spălarea și lustruirea ferestrelor din casă. Cum poți spăla eficient geamurile din interiorul camerelor. Iată câteva trucuri geniale pentru a lustrui canatele și a scăpa de petele de grăsime și ulei de pe ferestre.

Desigur, primul pas îl reprezintă spălarea propriu-zisă a geamurilor cu apă caldă și săpun sau soluții speciale de ferestre, găsite în comerț. După ce ai înlăturat stratul de praf și murdărie de pe suprafața geamului, gospodinele apelează la anumite trucuri pentru a curăța dârele de pe sticlă.

În primul rând, amoniacul face minuni pentru ferestrele tale. Folosește un amestec de amoniac și detergent lichid de vase pentru ca geamurile tale să strălucească de curățenie. Lustruiește-le folosind această soluție.

Amoniacul face minuni pentru ferestre

Toarnă un pahar de amoniac și lichid de vase într-un litru de apă. Amestecă bine soluţia, după care înmoaie o lavetă cu ajutorul căreia vei curăța geamurile. Rezultatele se vor vedea aproape imediat. Acest truc lasă ferestrele imaculate. De asemenea, poți curăța geamurile folosind alcoolul sanitar.

„Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal. Se diluează alcoolul sanitar în apă şi se adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil. După ce s-a şters geamul, nu mai este nevoie să fie clătit.”, a specificat Ileana Costa, reprezentanta unei firme de curăţenie, potrivit celor de la Adevărul.

Curăță geamurile cu un banal cartof

Un alt truc genial cu ajutorul căruia poți curăța geamurile din casă este să te folosește de cartofi. Tot ce trebuie să faci este să iei o felie de cartof crud și să freci bine geamul cu leguma respectivă.

Petele de murdărie și grăsime vor dispărea imediat. La final, șterge cu puțină apă și spirt, iar rezultatele te vor uimi. Un alt ingredient din bucătărie care curăță petele de pe geamuri este oțetul alb.

„Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Tot ce trebuie să facem este să diluăm jumătate de litru de oţet într-un litru de apă. Soluţia se vaporizează pe geam, după care se şterge cu o cârpă care nu lasă scame.”, a completat specialistul pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI