Ingredientele din bucătărie care te scapă de buruienile din curte. Uiți de smuls și săpat cu ele

Ingredientele din bucătărie care te scapă de buruienile din curte. Uiți de smuls și săpat cu ele

Vremea frumoasă de afară parcă te invită să faci curăţenie în jurul casei. Dacă nu ştii ce să mai faci pentru a scăpa de buruienile din curte, poţi încerca câteva ingrediente pe care le ai în bucătărie. Sunt variante ieftine şi naturale.

Scapă de buruienile din curte cu ingrediente din bucătărie

După o vară în care plantele au înfrumuseţat curtea, odată cu venirea sezonului rece, acestea se usucă şi nu arată deloc bine. Aşadar, este momentul perfect pentru a scăpa de buruieni şi de a pregăti spaţiul exterior pentru iarnă. În cazul în care nu vrei să foloseşti substanţe toxice sau să dai o grămadă de bani pe tot felul de produse din comerţ, te poţi îndrepta către varianta naturală şi ieftină. Iată câteva dintre ingredientele din bucătărie care te scapă de plantele nedorite.

Amestecul de sare şi oţet face minuni pentru buruieni. Foloseşte cantităţi egale din aceste două produse şi aplică în zonele cu mult soare (căldura potenţează efectul pe care îl au asupra plantelor). Desigur, bicarbonatul de sodiu nu putea lipsi din această listă. Se folosesc două linguri din praful minune la 300 de ml de apă şi se aplică în locurile cu bălării pentru a scăpa de acestea.

De asemenea, apa clocotită omoară rădăcinile buruienilor imediat, aşa că poate fi considerată cea mai ieftină şi rapidă modalitate de a nu mai avea probleme cu plantele nedorite.

Oţetul cu o concentraţie de 9% acid acetic este şi el foarte eficient. Se pulverizează lichidul la orele prânzului peste buruieni. Este important să nu plouă în următoarele două zile pentru ca acesta să îşi facă efectul. O altă soluţie care te scapă de buruieni este alcoolul. Amestecă 100 ml de vodcă cu 100 ml de apă şi câteva picături de detergent de vase şi pulverizează peste plante.

Ingredientele din bucătărie care te scapă de buruienile din curte. Uiți de smuls și săpat cu ele
Ingredientele din bucătărie care te scapă de buruienile din curte. Uiți de smuls și săpat cu ele

Florile perfecte pentru toamnă

Unul dintre sfaturile date de specialişti în ceea ce priveşte buruienile este să încerci să foloseşti toată suprafaţa grădinii. De exemplu, dacă până acum te-ai bucurat din plin de florile de vară, este momentul să pui în pământ plante de toamnă.

Printre cele mai potrivite pentru acest sezon se numără crizantemele. În multe culori, rezistente la frig şi uşor de întreţinut, acestea îţi pot transforma curtea total. Fiind iubitoare de temperaturi de 10-15 grade, vor înflori până în luna noiembrie. Este important de precizat că pentru a fi puse în valoare, ele trebuie plantate în grup compact, cât mai des (la o distaţă de 10 cm una de alta).

Dăliile, cârciumăresele şi brumărelele sunt şi ele rezistente la frig şi oferă culoare grădinii, aşa că nu ezita să le plantezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI