Ingredientele de 5 lei care fac minuni în bucătăria ta. Aragazul și cuptorul vor fi ca noi

de: Sabina Anastasia
07 11. 2022

Ingredientele de 5 lei care fac minuni în bucătăria ta. Dacă le vei combina sub forma unui amestec, vei scăpa de toate petele de grăsime, bacteriile și mirosurile neplăcute de pe aragazul și cuptorul tău. Poți folosi această soluție preparată acasă chiar și la îndepărtarea murdăriei din alte încăperi din locuință. Vezi cum o poți prepara.

Ingredientele de 5 lei care fac minuni în bucătăria ta

Ingredientele ieftine pe care să le folosești pentru curățarea casei. Cu siguranță ai auzit și tu despre ingredientele de cinci lei care fac minuni în bucătăria ta. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, oțetul alb și săpunul de vase. Ce le face atât de speciale încât să elimine, amestecate împreună, toate petele de grăsime de pe aragazul și cuptorul din bucătărie?

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin ușor. Prin definiție, face ca murdăria și grăsimea să se dizolve ușor în apă. Asta îl face să fie produsul potrivit pentru a scăpa de petele de grăsime nu doar din bucătărie, ci și de pe pereții încăperilor din locuința ta. Efectul său este amplificat, dacă este combinat cu celelalte două ingrediente speciale.

Acidul din oțet ajută, de asemenea, la dizolvarea și înmuierea zonelor afectate de grăsime și de resturi de alimente uscate. De regulă, dacă se folosește doar oțet la curățarea aragazului, se recomandă încălzirea aparatului electrocasnic înainte de curățare. Nu foarte mult. Este important ca oțetul să fie aplicat imediat pe zonele afectate.

Săpunul de vase, în combinație cu bicarbonatul de sodiu și oțet alb, mărește puterea soluției de a „sparge” grăsimile. Vezi în rândurile de mai jos cum poți prepara soluția care va elimina toate petele de grăsime din bucătăria ta.

Cum să prepari soluția care va elimina petele de grăsime

Ingrediente:

  • apă;
  • cojile a 5 lămâi;
  • 2 linguri de sare;
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
  • 150 mililitri de oțet alb;
  • 1 cană de săpun de vase.

Mod de preparare:

  1. Se pune un litru de apă într-un vas de bucătărie și se lasă pe aragaz, la flacără medie, până când fierbe.
  2. Se adaugă cojile de lămâie în apa fiartă.
  3. Se adaugă sarea și bicarbonatul de sodiu.
  4. Se amestecă compoziția foarte bine cu o ustensilă de bucătărie, până la omogenizare.
  5. Se lasă amestecul pe aragaz, la flacără medie, până când apa își schimbă culoarea.
  6. Se închide flacăra și se lasă amestecul la răcit.
  7. Se strecoară lichidul de cojile de lămâie.
  8. Se adaugă în lichid oțetul și săpunul de vase.
  9. Se adaugă încă un litru de apă și se amestecă compoziția foarte bine.

Amestecul obținut trebuie depozitat într-un recipient încăpător. Când vrei să cureți petele de grăsime de pe aragazul sau cuptorul din bucătăria ta, folosește-l cu încredere. Îl poți utiliza ori de câte ori ai nevoie. Aparatele electrocasnice vor arăta ca noi, vei rămâne impresionat.