Ingredientele care păstrează hainele negre, fără a le decolora. Ce trebuie să bagi în mașina de spălat

de: Ana Chivu
02 02. 2022

Hainele negre sunt preferate de mulți pentru că sunt o soluție rapidă pentru o apariție elegantă, simplă și de bun gust. Majoritatea oamenilor au în garderobă piese negre pentru orice fel de evenimente care ar apărea în viața lor. Cum poți să le păstrezi astfel, fără a le decolora? Unii fac greșeala de a folosi detergenții care le strică. Ce trebuie să bagi la mașina de spălat și la ce trebuie să fii neapărat atent? Asta îți poate salva piesele vestimentare preferate.

Truc pentru haine: cum să le păstrezi negre?

Mulți ar crede că hainele negre sunt cel mai ușor de spălat și cele peste care timpul nu trece indiferent de numărul de spălări. Află că nu este deloc așa! Și acestea trebuie îngrijite cu atenție și spălate într-un fel anume. De asemenea, există și câteva trucuri care să te ajute, dar trebuie să ai acest obicei încă după prima purtare.

E foarte important să te organizezi și să speli în ture în funcție de culorile hainelor pe care vrei să le cureți. Cele albe se vor spăla cu cele albe, rufele colorate doar cu cele colorate și piesele negre singure. Exită pe piață diverse produse pentru curățare, iar unele sunt speciale pentru fiecare tură.

Deși poate ai crede că este un truc de marketing, rezultatele sunt vizibile dacă folosești un detergent pentru haine negre. Mai mult decât atât, trebuie să întorci rufele pe dos atunci când le bagi în cuva mașinii de spălat.

Ce mai poți face?

Fibrele țesăturii vor avea de suportat în timpul ciclului de spălare, iar în modul acesta riști să rămâi rapid fără culori pe hainele sensibile. Ce mai poți face? Pune o lingură de sare lângă produsul de curățat ales de obicei și apasă funcția pentru apă rece.

Poți să adaugi și două linguri de oțet într-un lighean și să lași câteva zeci de minute rufele acolo, ulterior să le speli așa cum ai face-o în mod obișnuit. Nu trebuie să îți faci griji pentru miros pentru că un balsam în cutia specială sau o pernuță parfumată de detergent va salva situația.

Poate nu știai, dar uscarea la soare face negrul să se piardă în timp. Desigur că uscarea pe uscătorul de pe balcon este ecologică, dar ai grijă ca hainele negre să fie puse pe frânghie după ce soarele intră în nori. Este recomandat să faci asta după orele 16:00 în timpul sezonului rece și în sezonul cald abia la apus.