Informații de ultimă oră. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit după ce s-a vaccinat

Informații de ultimă oră. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit după ce s-a vaccinat
Detalii din cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării

Noi detalii în cazul femeii din Bacău ce s-a stins din viață exact în ziua în care s-a vaccinat. Ce a pățit aceasta și care sunt informațiile deținute de UPU-SJU Bacău?

Ce s-a întâmplat cu femeia din Bacău care a murit în ziua vaccinării?

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a venit cu precizări despre cazul care a șocat o țară întreagă. Oficialul a adus mai multe detalii pentru Știrile Pro TV. Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare a precizat că nimeni nu se gândea la posibilitatea unei asemenea tragedii.

Femeia a avut un comportament normal după administrarea serului, chiar și la 15 minute după, timp în care a așteptat în incinta instituției medicale, precum prevede protocolul. Aceasta a început să acuze stări de rău atunci când a părăsit centrul de vaccinare, moment în care a fost preluată de o ambulanță. Ulterior, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, iar încercările medicilor de a o salva au fost în zadar.

”Este, într-adevăr, o situație nefericită. Condoleanțe familiei, în primul rând. Din câte știm, din datele pe care le avem, persoana respectivă s-a prezentat la centrul de vaccinare care era în incinta unui spital. Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal.

În perioada post-vaccinare nu a apărut nicio alterare a stării de sănătate. Pe cale de consecință, respectiva persoană a părăsit centrul de vaccinare și ulterior, în incinta aceluiași spital, starea de sănătate s-a alterat. A fost preluată de ambulanța de la fața locului și a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, unde din nefericire a intrat în stop cardio-respirator și …”,a precizat medicul Andrei Baciu pentru Știrile Pro TV.

Detalii de la UPU-SJU Bacău

„Pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistentei medicale de urgenta in contextul multiplelor comorbiditati existente. La examenul clinic si paraclinic efectuat in cadrul Unitatii de Primiri Urgente-SJU Bacau, pacienta a fost diagnosticata cu tulburare majora de ritm cardiac care nu a raspuns la manevrele de resuscitare si care a determinat decesul. Tinând cont de antecedentele patologice, evoluția pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice si paraclinice inregistrate in UPU-SJU Bacau, nu se susține decesul ca fiind o reacție adversă postvaccinală indezirabilă. Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.”
UPU-SJU Bacau

Alte detalii

„Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”
Dr. Carmen Mihaela ARIM, director executiv

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI