30 nov. 2022 | 17:32

Informații de ultim moment despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus un arbitru TAS EXCLUSIV

Sport
Informații de ultim moment despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus un arbitru TAS EXCLUSIV
„Avocații și apropiații Simonei Halep ar fi putut să insiste pentru o strategie sau alta”

Soarta Simonei Halep în circuitul profesionist de tenis e departe de a fi cunoscută. Au trecut mai bine de douăzeci de zile de când jucătoarea noastră a fost oficial pusă sub acuzare de dopaj, cu Roxadustat, la US Open 2022. Cu toate astea, nu există informații clare despre strategia aleasă de fostul număr 1 WTA pentru a-și dovedi nevinovăția. Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), din Lausanne, Elveția, face dezvăluiri, în exclusivitate, pentru Playtech Știri.

Ce spune Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS)

Reporterii Playtech Știri au discutat despre acest subiect cu Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, din Elveția. Este unul din arbitrii cu experiență în privința evenimentelor legate de dopaj sportiv:

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, spune arbitrul Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech știri.

Durata de contestare este de 20 de zile

Cristian Jura spune că durata de contestare a acuzațiilor oficiale e de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele se opresc la TAS.

„Și într-un caz, și în celălalt, vorbim despre zile calendaristice. Nici vorbă că ar putea fi vorba despre zile lucrătoare. Lucrurile sunt foarte clare celui în cauză referitor la numărul de zile pe care le are la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția”, adaugă Cristian Jura.

Cristian Jura: „Avocații și apropiații Simonei Halep ar fi putut să insiste pentru o strategie sau alta”

Potrivit acestuia, în acest caz intervine cel mai probabil strategia aleasă de echipa de avocați a sportivului implicat:

„Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, e de părere același Cristian Jura.

Specialistul român Cristian Jura mai susține și că o asemenea strategie poate să țină cont și de relația sportivului cu sponsorii pe care acesta îi are la momentul respectiv, fiindcă aici sensibilitatea subiectului sporește.

Cristian Jura face o paralelă cu cazul de dopaj al Mariei Șarapova

Cristian Jura a reamintit și despre situația oarecum similară în care a fost implicată, cu ceva ani în urmă, o altă cunoscută tenismenă a lumii. A readus în discuție cazul Maria Șarapova, în prezent retrasă din circuitul sportiv.

Rusoaica a fost acuzată în martie 2016 că a luat meldonium. Este vorba de un medicament folosit în tratarea cardiopatiei ischemice. Rusoaica a susținut din primul moment că-l folosea de la vârsta de zece ani.

Deci, cu mult înainte ca acesta să fie trecut pe lista celor interzise. În ciuda apărării Șarapovei, ea primit doar o reducere a pedepsei de la doi ani de suspendare din circuit la 15 luni.

„Spre deosebire de Simona Halep, Șarapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, mai spune Cristian Jura pentru Playtech Știri.

Simona Halep mai efectuează antrenamente ușoare la Complexul Stejarii

Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open 2022 la sfârșitul lunii octombrie. Potrivit unuia dintre avocații săi, Paul Ciucur, Halep trebuia ca în 20 de zile de la primirea deciziei „să aleagă fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie. Există şi această posibilitate. Un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la patru ani, cât este sancţiunea standard, la trei ani”.

Pe parcursul lunii noiembrie singura informație legată de activitatea Simonei Halep a fost cea privind efectuarea unor antrenamente ușoare la Complexul Stejarii. Complexul se află lângă București, și este deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

PlaySport
Scărlătescu și Florin Dumitrescu, din nou împreună: „Am auzit că ar merge la PRO TV”! Ce a apărut pe Facebook
Ego.ro
Andreea Marin, IREZISTIBILĂ în cea mai scurtă rochie purtată vreodată! Nu ai mai văzut-o așa
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Cancan.ro
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
Capital.ro
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
EVZ.ro
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Adevarul
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul disperat al bărbatului
Viva.ro
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era pre-război. Nu exagerez”
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Capital.ro
Se dau bani în plus pentru o categorie de părinți, din aprilie. Condiții de acordare și acte necesare
Antena 3
Cum arată acum Luana, fosta soție a lui Cabral. La 56 de ani, e într-o formă de zile mari
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro