Informația care dă totul peste cap. Oamenii de știință avertizează: „Purtaţi masca şi în casă!“
În contextul pandemiei de COVID-19, oamenii de știință transmit informații noi care pot șoca. Potrivt ultimelor descoperiri, aceștia le recomandă oamenilor purtarea măștilor și în casă, în anumite condiții.
Mesajul transmis de Debora Birx
Este greu de crezut că specialiștii recomandă acoperirea gurii și a nasului chiar și în casă, dar cu toate acestea, unele studii demonstrează că aceasta este cea mai bună metodă de a nu-i infecta pe cei dragi.
Recent, Debora Birx, directoarea Comisiei Naționale a Luptei împotriva noului coronavirus la Casa Albă, a declarat că este bine că oamenii să poarte mască și în casă, referindu-se la persoanele asimptomatice și presimptomatici care sunt responsabili cu o transmitere mare a virusului, potrivit adevarul.ro.
Aceasta a vorbit despre pericolul la care sunt expuse persoanele din categoriile de vârstă cu risc crescut, astfel că le-a recomandat celor care se expun în mod frecvent în zone periculoase să poarte masca pentru a-i proteja pe cei apropiați care prezintă cormobidități.
În același timp, experta de la Casa Albă s-a mai adresat unei categorii de persoane care poate reprezinta un pericol, și anume cei întorși de curând din vacanță.
“Dacă aţi fost în vacanţă într-o zonă cu multe cazuri, la revenire, trebuie să-i protejaţi pe cei în vârstă şi pe cei cu comorbidităţi, gândindu-vă că sunteţi un potenţial bolnav. De aceea, trebuie să luaţi toate măsurile de precauţie, inclusiv purtarea măştilor în casă“, a adăugat doctorița.
Pericolul infectării în casă, confirmat în urma statisticilor
Coordonator al luptei cu noul coronavirus la Casa Albă a declarat duminică că pandemia de coronavirus afectează atât zonele rurale, cât și cele urbane ale Statelor Unite.
„Această epidemie este acum diferită și mult mai răspândită, fiind atât rurală cât și urbană„, a declarat experta Birx. Potrivit statisticilor, COVID-19 este o boală pe care o poți contacta stând în casă, infectându-te de la membrii familiei.
Un studiu publicat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a analizat în detaliu 5.706 de pacienţi, care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, şi peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia. Rezultatele au arătat că mai puţin de 2% din contactele din afara locuinţei pacienţilor au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienţilor au contractat boala, potrivt adevarul.ro.