27 nov. 2022 | 23:12

Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce trebuie să faci dacă îl vezi în trafic

Utile
Indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce trebuie să faci dacă îl vezi în trafic
Ce reprezintă, și când se folosește indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc?

Peste tot în lume anumite indicatoare rutiere, deși aparent banale, au o importanță deosebită. Inclusiv în România veți găsi genul acesta de indicatoare. Printre acestea se numără și indicatorul rutier pe care mulți șoferi români nu îl cunosc. Ce trebuie să faci dacă îl vezi în trafic, îți explicăm noi, în rândurile care urmează.

Ce reprezintă, și când se folosește indicatorul rutier „Staționare alternantă”?

Mai mult ca sigur că ați întâlnit indicatorul rutier, dar nu ați știu nici ce înseamnă, poate, dar nici ce trebuie să faceți în momentul în care acesta apare în fața voastră. Dar, încercăm să explicăm în cele ce urmează, ce rerepzintă, și când se folosește indicatorul rutier „Staționare alternantă”

Ceea ce trebuie să știți este că indicatorul rutier reprezintă parcarea alternativă care stabilește pe ce parte a străzii pot fi parcate mașinile într-o anumită zi. Cu alte cuvinte vorbim de zilele pare și impare. Indicatorul este prevăzut prin lege, adică în Codul Rutier.

În general, legea are ca scop promovarea unui trafic eficient, precum și pentru a permite mașinilor de măturat și de deszăpezire a străzilor să ajungă la bordură fără ca mașinile parcate să le împiedice deplasarea. Unii consideră, de asemenea, că această lege, care poate fi destul de incomodă pentru șoferi.

Ce trebuie să faci dacă vezi indicatorul rutier în trafic

Dar în esență, poate fi și o modalitate de a încuraja utilizarea transportului public. În multe orașe, parcarea alternativă este rezervată pentru anumite perioade ale anului sau este utilizată doar în timpul unei urgențe cauzate de zăpadă.

Așa cum spuneam, dacă ai ghinionul să ajungi în dreptul indicatorului rutier într-o zi impară, să spunem, s-ar putea să nu ai voie să parchezi. În schimb, dacă ai norocul unei zile pare, vei putea parca fără probleme. Codul Rutier explică și amendează genul acesta de situații, mai ales dacă regulile sunt încălcate.

Semne rutiere ciudate din întreaga lume

Există o abundență de semne rutiere diferite folosite în întreaga lume. Unele dintre ele afișează informații cruciale și legi rutiere care trebuie respectate. Altele sunt ceva mai puțin importante și mult mai obscure, așa cum sunt și următoarele:

Indicatorul rutier „Zombi înainte”, America

Nu cu mult timp în urmă, formele acestor semne de avertizare au apărut peste tot în America. Reacțiile au variat între oroare absolută și amuzament. Cascadoria a fost realizată de farsori pe mai multe panouri din Illinois și Texas. Oficialii au fost nedumeriți de modul în care glumeții au reușit să spargă semnele rutiere electronice.

Departamentul de Transport din Illinois nu a găsit farsa amuzantă, un inginer de teren care supraveghea aceste panouri declarând categoric: „Nu vrem ca șoferii să fie distrași de un semn amuzant”. Păcăleală sau nu, am aprecia același avertisment în cazul unei apocalipse zombi reale!

Indicatorul „Buncăr nuclear secret”, Marea Britanie

Cei responsabili de semnalizarea rutieră din Brentwood este clar că nu știu ce înseamnă cuvântul „secret”. În realitate, acest semn se referă la buncărul nuclear secret Kelvedon Hatch, care a fost un buncăr subteran de mari dimensiuni folosit în timpul Războiului Rece. A fost dezafectat în 1992, dar este și astăzi o mare atracție turistică.

Indicatorul rutier „Feriți-vă de surprizele de pe șosea”, Emiratele Arabe Unite

Acest semn care poate fi observat peste tot în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, creează o oarecare confuzie, în ciuda celor mai bune intenții ale sale de a avertiza șoferii de căderile de pietre de pe terenul accidentat, care pot afecta serios mașinile și pot ciobi parbrizele.

Preferăm să credem că oamenii conștiincioși din Emiratele Arabe Unite încearcă să-și acopere spatele și să vă avertizeze cu privire la orice rezultat posibil – „Răpirea extraterestră, spuneți? Ei bine, noi v-am avertizat de surprizele de pe șosea…”

Atenție la indicatorul „Feriți-vă de vacile invizibile”, în Hawaii

Până în anul 2000, pășunile din jurul drumului de acces la Mauna Kea din Hawaii erau complet deschise, ceea ce înseamnă că vitele puteau să se plimbe pe drum în orice moment. După numeroase accidente în care au fost implicați automobiliști neștiutori și vaci rătăcite care absorb căldura rămasă de pe asfaltul încălzit de soare pe timp de noapte, acest semn a fost considerat o necesitate pentru a preveni alte morți de vite și lovituri în timpul nopții. Cu toate acestea, începând cu anul 2000, Parker Ranch și-a sporit măsurile de securitate și și-a îngrădit vacile în siguranță pe pășunile lor. Cu toate acestea, legenda vacilor invizibile rămâne în continuare.

Indicatorul rutier „Pisica surdă”, Olanda

Acest indicator rutier din Olanda este dedicat unei pisici surde din zonă, semnul avertizându-i pe automobiliști că este o trecere dedicată pisicii, așa că trebuie să fie pregătiți, deoarece aceasta ar putea să fugă pe drum sau să nu vă audă când se apropie. Automobiliștii trebuie să conducă încet și cu atenție, fiind atenți la felina mult iubită.

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
EVZ.ro
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
De la restaurantul mamei, la brațul miliardarului Arpad Paszkany. Ospătărița din Călărași avea planuri și mai mari
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente! Au termen până la data de 25 mai
Capital.ro
Cum să obţii o recoltă bogată de ardei mari, dulci și cărnoși: Ghid complet pentru grădinarii pasionați
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro