Indicatorul rutier care pune şoferii în dificultate. Puţini ştiu ce să facă atunci când îl văd în trafic

Indicatorul rutier care pune şoferii în dificultate. Puţini ştiu ce să facă atunci când îl văd în trafic
Indicatorul rutier mai puțin cunoscut de șoferi

Semnele de circulație sunt foarte importante și ar trebui respectate de toți șoferii. Din nefericire, există conducători auto care nu cunosc semnele de circulație. Unele sunt foarte rare și puțin îl știu atunci când îl văd.

Semne de circulație mai puțin cunoscute

Știați că există un semn de circulație care indică faptul că există un semn de stop în față? Nu este foarte des întâlnit. Indicatorul avertizează şoferii ca în faţă există un semn de stop şi că vor trebui să încetinească din timp pentru a putea opri regulamentar. Se pot evita accidente grave dacă este respectat.

Semn de STOP în față
Semn de STOP în față

Acest semn de circulație este mai des întâlnit, însă nu multă lume știe ce reprezintă. Este vorba despre triunghiul roșu cu bulină neagră. Se numește semnul de maximă prudență și este amplasat în locurile cu accidente dese și îi atenționează pe șoferi să circule cu atenție sporită.

Semn de maximă prudență
Semn de maximă prudență

Cunoști semnul de circulație numit „inel principal”? Acesta este menit pentru a defini un traseu și se regăsesc, de cele mai multe ori, în orașele mai mari. Pe aceste inele, șoferii pot circula fără restricții pe două benzi, iar scopul lor este de a elibera centrul orașelor.

Inel principal
Inel principal

Semne de circulație din alte țări

În alte țări există semne de circulație care nu se găsesc în România. Dacă ajungi în una dintre următoarele țări și ai de gând să conduci, este bine să cunoști semnele de circulație, mai ales că le vezi pentru prima dată.

Semnul rutier de trecere lame este întâlnit cel mai des în Bolivia și unele țări din America de Sud. Este o lamă într-un triunghi galben, așa ca nu este foarte greu să-ți dai seama ce indică.

Semn rutier de trecere lame
Semn rutier de trecere lame

Dacă primul semn de circulație a fost mai ușor, acesta este mai greu. Se găsește în Groenlanda și este un indicator de trecere cu sania. Groenlanda este o țară cu puține drumuri și foarte multă gheață, așa că transportul cu săniile de câini este ceva obișnuit.

Indicator rutier de trecere cu sania
Indicator rutier de trecere cu sania

Citește și: Cum arată semnele de circulație inteligente. Țara în care le vom vedea pe șosele

Semnul drumul de coastă este un indicator rutier irlandez care indică Wild Atlantic Way, un drum de cca 1550 mile de-a lungul coastei de vest a insulei.

Semnul drumului de coastă
Semnul drumului de coastă
Urmăriți Playtech.ro și pe