Indicatorul auto de care şoferii nu ţin cont. Semnul de circulaţie este foarte important, ce trebuie să faci când îl vezi
Foarte mulți dintre șoferi uită semnele de circulație după ce au obținut permisul de conducere. Unul dintre acestea este și indicatorul auto de care discutăm azi. Semnul de circulaţie este foarte important, astfel că îți readucem aminte ce trebuie să faci când îl vezi.
Ce semnifică acest indicator rutier. Mulți dintre șoferi nu știu
Mulți dintre șoferi nu mai recunnosc la ceva timp după ce au dobândit carnetul de conducere decât câteva semne de circulație, cele mai uzuale.
Cu siguranță, mulți dintre conducătorii auto nu știu ce reprezintă semnul de circulație despre care vom vorbi astăzi.
Cum arată indicatorul
Acest indicator de circulație este rotund, de culoare albastră, mărginit de o linie albă. De asemenea, este împărțit în două, pe verticală, de o altă linie albă.
Pe partea din stânga este reprezentată o bicicletă, iar în partea dreaptă o mamă cu un copil de mână, ambele desenate cu culoare albă.
„Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete”
Pentru cei care încă nu s-au prins, este vorba despre indicatorul „Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete”. Acesta mai poate fi întâlnit și sub forma unui tata care își duce copilul de mână.
De asemenea, semnul de circulație pe care mulți probabil că l-au uitat semnifică, potrivit Codului Rutier, că în zona respectivă sunt trasate drumuri speciale atât pentru pietoni, precum și pentru bicicliști sau trotinete electrice, mai nou.
Fiecare categorie din cele menționate pe indicatorul rutier trebuie să se deplaseze pe pista destinată lui.
Unde se întâșnește indicatorul „Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete”
„Acest indicator rutier se întâlnește pe partea carosabilă sau chiar pe trotuar, unde există o pistă delimitată pentru pietoni și biciclete, aceștia fiind obligați să circule numai pe pista specifică pentru categoria din care fac parte”, arată Codul Rutier.
Când avem nevoie de cauciucurile de iarnă, de fapt
Pe de ală parte, mulți șoferii români mai au o problemă. Nu știu când trebuie să aibă mașinile dotate cu cauciucurile de iarnă, mulți dintre ei interesându-se de data de la care ar trebui să facă schimbarea anvelopelor.
Aceștia trebuie să știe că nu există o dată anume pentru montarea cauciucurilor de iarnă.
Cât este amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarnă
Legea Rutieră prevede că mașinile trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă atunci când șoferul circulă cu mașina pe drumuri acoperite de polei, gheață sau zăpadă. Nu se specifică o dată anume.
Cei care sunt surprinși că circulă cu mașinile pe drumuri acoperite de polei, gheață sau zăpadă sunt drastic pedepsiți.
Contavenția se pedepsește cu 9-20 de puncte amendă, respectiv o amendă care variază între 1305 și 2900 de lei.