Incidente la vot. Au chemat de urgență ambulanța într-o secție de votare. Ce a pățit președintele secției

de: Alexandra Chivu
10 11. 2019

Incidente la vot, alegeri prezidențiale 2019. Au chemat de urgență ambulanța într-o secție de votare. Ce a pățit președintele secției? S-au înregistrat mai multe cazuri medicale.

Incidente la vot, alegeri prezidențiale 2019. Au chemat de urgență ambulanța într-o secție de votare

Aproximativ 19 milioane de români își aleg astăzi președintele în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale 2019. La ora 07.00 a început votul crucial pentru România, iar până la ora 12:00, peste 3 milioane de români și-au ales liderul. Dintre ei, 2.822.00 în România. Ziua este marcată și de evenimente neplăcute în câteva secții de votare. Unul dintre ele a fost raportat în județul Vrancea, unde votul a fost suspendat temporar pentru că președintelui unei secții i s-a făcut rău. De asemenea, și în Vaslui s-a apelat la 112 pentru înlocuitorul președintelui și un membru al aceleiași secții.

Incidente la vot, alegeri prezidențiale 2019

Cu mai multe detalii a venit Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI. „Precizez că au fost inregistrate și mai multe cazuri medicale. De exemplu, în Vaslui s-a solicitat ambulanța pentru locțiitorul președintelui unei secții de votare și un alt membru al aceleiași secții. O femeie din Ilfov a fost transportată la spital după ce i s-a făcut rău în secția de votare”, a anunțat reprezentantul MAI.

Codași la vot

Și dacă în unele secții și-au făcut apariția medicii, în altele nu vedeai picior de votant. Într-o comună bihoreană, un singur om a vrut să își aleagă președintele. În Covasna, la secția din Belin-Vale, două persoane au ajuns la urne, astfel că prezența la vot este de 0,27%. În Satu Mare, localitatea Culciu Mic, până la ora 11:00, au votat 10 oameni, prezența fiind de 1,70%. . În Bihor, comuna Hodișel, trei cetățeni și-au exprimat votul, iar în Moțești, același județ, a votat o singură persoană, din cei 74 de alegători de pe liste, conform Mediafax. Conform datelor oficiale, în Dispora, în Republica Populară Coreeană, la secția din Phenian, nu a votat niciun român.