Incident nefericit într-un parc din sectorul 6 al Capitalei după ce o fetiță s-a electrocutat în timp ce se juca. Micuța a fost transportată de urgență la spital

de: Rosu Ioana
08 08. 2023

O seară obișnuită de joacă s-a transformat într-un incident șocant pentru o fetiță care se juca într-un părculeț din Sectorul 6 al Bucureștiului. În data de 7 august 2023, în jurul orei 20:55, autoritățile au fost alertate prin intermediul numărului de urgență 112 cu privire la un incident teribil petrecut în parcul de joacă pentru copii, situat pe strada Tabla Buții.

Cum a avut loc tragedia

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, fetița se juca fericită în acel părculeț, însă fericirea ei s-a transformat într-un moment de groază după ce a fost electrocutată. Martorii au povestit că minora s-a urcat pe un gărduleț metalic care delimita perimetrul parcului. Din nefericire, în momentul în care a atins un stâlp de iluminat, a fost lovită de o descărcare electrică puternică, iar inevitabilul s-a produs.

La sosirea oamenilor legii, fetița se afla în Ambulanță, timp în care primea îngrijiri medicale din partea personalului medical.Din fericire, minora era conștientă și putea comunica cu echipa de salvare. Ea a fost transferată la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru investigații și tratament suplimentar.

În timp ce medicii îi acordau îngrijiri medicale fetiței, oamenii legii au luat măsuri pentru a se asigura că incidentul nu se va repeta. Parcul a fost evacuat de polițiști pentru a preveni alte potențiale pericole. De asemenea, a fost solicitată intervenția unei echipe de la Enel, compania responsabilă cu distribuția de energie electrică, pentru a verifica toți stâlpii de iluminat din parc și pentru a se asigura că nu există alte surse de pericol electric.

Investigațiile în acest caz sunt în desfășurare, iar autoritățile iau în calcul posibilitatea săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Incidentul servește drept avertisment cu privire la importanța asigurării siguranței copiilor în spațiile de joacă și necesitatea monitorizării constante a infrastructurii din aceste zone pentru a evita astfel de tragedii.

Fetiță de doi ani, moartă după ce s-a electrocutat la priza din dormitor

Un alt caz șocant a avut loc, luni, în satul Pitulați, din Brăila, acolo unde o fetiță de doi ani și-a pierdut viața după ce s-a electrocutat. Părinții au apelat imediat numărul de urgență 112, iar o echipă de salvare și o patrulă de poliție au intervenit de urgență. Din păcate

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, în sensul că o fetiță de doi ani, în timp ce se afla în locuință, s-ar fi curentat la tripla din dormitor. Un echipaj SMURD și o ambulanță au intervenit la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale, declarându-i ulterior decesul”, a anunțat IPJ Brăila.
Trupul neînsuflețit al micuței fost preluat de Medicina Legală, iar Poliția Brăila început o anchetă în acest caz.