Închisoare după un scandal în cadrul unei trupe de tradiție?! De ce este acuzat impresarul (exclusiv)

Închisoare după un scandal în cadrul unei trupe de tradiție?! De ce este acuzat impresarul (exclusiv)

Între un impresar român de succes și o trupă de tradiție există un conflict vechi de șapte ani, care nici acum nu are soluționare. Din fiecare parte se aruncă acuzații, însă care este adevărul?

De ce este acuzat impresarul

Impresarul Radu Baron și doi soliști din trupa ”Haiducii”, Cristian Caloeanu şi Cătălin Vieru, sunt la cuțite din cauza numelui trupei. Recent, Baron a aflat că este bun de plată, sentința fiind, momentan, în favoarea reclamanților. Dacă amenda penală nu este plătită, impresarul român riscă să ajungă în spatele gratiilor.

„Condamnă pe inculpatul Baron Răduţ la plata unei amenzi de 12.600 lei către stat (70 lei x 180 zile-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 63 C.pen., privind consecințele neexecutării cu rea-credință a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, anume înlocuirea zilelor-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

Admite în parte acțiunea civilă exercitată de părţile civile Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul Baron Răduţ la plata către părţile civile a sumei de câte 2.000 euro pentru fiecare, cu titlu de prejudiciu moral. Ia act de renunţarea la pretenţiile civile de către Marian Niculae ”, este condamnarea penală primită de Radu Baron, conform spynews.ro Radu Baron este obligat să achite și 550 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 50 lei – în cursul urmăririi penale.”, se arată în sentință.

Prima reacție a lui Radu Baron

Impresarul Radu Baron se declară foarte surprins de decizia judecătorească de a-l amenda pentru folosirea unei mărci ce aparține societății lui.

„Mă declar foarte surprins de soluția nedefinitivă a judecătoriei Târgu Secuiesc de a mă amenda pentru folosirea unei mărci ce aparține societății mele, B 3 Media International SRL, pentru asemănarea cu o marcă anterioară, marcă anulata pentru rea-credință, TRUPA HAIDUCII. Mă declar foarte surprins să constat că o instanță poate amenda un intreprinzător pentru utilizarea unei mărci deținute de o societate în care acesta este unic acționar. Mai mult, marca înregistrată anterior este anulată pentru rea-credință de o instanță specializată în drepturi de proprietate intelectuală (Complet: C-Proprietate Intelectuală Fond 2).Tip soluție: Admite cererea/Soluția pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea mărcii verbale intitulate ” Trupa Haiducii” nr. 131267 pentru cls. 41. Cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre 327/2018 23.02.2018) sentință rămasă definitivă și executorie după exercitarea apelului. Parte vătămată este societatea mea, B 3 MEDIA INTERNATIONAL SRL, în care sunt unic acționar.”, a declarat impresarul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI