Începe azi, 22 septembrie, de la ora 16.30. Toți românii au uitat această informație prețioasă

Începe azi, 22 septembrie, de la ora 16.30. Toți românii au uitat această informație prețioasă

Astăzi începe toamna astronomică. Cu alte cuvinte, vom avea parte de echinochțiul de toamnă, momentul din an când ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe Pământ.

Toamna astronomică începe astăzi, 22 septembrie, de la ora 16.30

Toamna astronomică începe în emisfera nordică și primăvara astronomică începe în emisfera sudică. Echinocțiul de toamnă, numit și echinocțiul din septembrie, este începutul astronomic al sezonului de toamnă în emisfera nordică și al sezonului de primăvară în emisfera sudică.

Atunci Soarele va fi exact deasupra ecuatorului Pământului, deplasându-se de la nord la sud. Deși echinocțiul are loc în același moment la nivel mondial, ora ceasului dvs. va depinde de fusul orar. Pentru fusurile orare din SUA continentală, acest echinocțiul vine dimineața devreme pe 22 septembrie.

La echinocțiu, zilele și nopțile vor avea o lungime aproximativ egală. Pentru cei din emisfera nordică, soarele răsare mai târziu acum, iar căderea nopții vine mai repede. Ne bucurăm de zilele mai reci de toamna. Între timp, la sud de ecuator, primăvara este pe cale să înceapă.

În timpul unui echinocțiu, emisferele nordice și sudice ale Pământului primesc razele solare în mod egal. Dar asta nu înseamnă că ziua și noaptea sunt exact egale în lungime. Doi factori cauzează mai mult ziua decât noaptea la echinocțiul. Imagine prin Wikipedia.

Începe azi, 22 septembrie, de la ora 16.30. Toți românii au uitat această informație prețioasă
Toamna astronomică văzută de astronomi

Ce este un echinocțiu

Primii oameni au petrecut mai mult timp afară decât noi. Ei au folosit cerul atât ca ceas, cât și ca calendar. Au putut vedea cu ușurință că traseul soarelui pe cer, lungimea luminii de zi și locația răsăritului și apusului se schimbă în mod regulat pe tot parcursul anului.

Strămoșii noștri au construit primele observatoare pentru a urmări progresul soarelui. Un exemplu este la Machu Picchu din Peru, unde piatra Intihuatana, s-a dovedit a fi un indicator precis al datei celor două echinocții și a altor perioade cerești semnificative. Apropo, cuvântul Intihuatana înseamnă literalmente legarea soarelui.

Astăzi, știm că fiecare echinocțiune și solstițiu este un eveniment astronomic, cauzat de înclinarea Pământului pe axa sa și de orbita continuă în jurul soarelui. Deoarece Pământul nu orbitează în poziție verticală, ci este înclinat pe axa sa cu 23 1/2 grade, emisferele nordice și sudice ale Pământului se schimbă pe tot parcursul anului pentru a primi lumina și căldura soarelui cel mai direct.

Începe azi, 22 septembrie, de la ora 16.30. Toți românii au uitat această informație prețioasă
Toamna astronomică și-a intrat în drepturi de astăzi

Avem un echinocțiune de două ori pe an, când înclinarea axei Pământului și orbita Pământului în jurul soarelui se combină în așa fel încât axa să nu fie înclinată nici departe, nici spre soare.

Cele două emisfere ale Pământului primesc razele soarelui în mod egal în jurul echinocțiului. Soarele este deasupra capului la amiază, așa cum se vede din ecuator. Noaptea și ziua au o lungime aproximativ egală. Numele echinocțiului provine din latinescul aequus (egal) și nox (noapte). Desigur, Pământul nu încetează niciodată să se miște în jurul soarelui. Așadar, aceste zile cu lumină solară și noapte aproximativ egale se vor schimba rapid. Așa că de astăzi suntem oficial în toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI